VIDEO: / Borit ću se za zaštitu radničkih prava

11.1.2010.
17:43
VOYO logo

http://bambuser.com/r/player.swf?username=net.hr

Na prvoj konferenciji za novinare koju je održao u sjedištu svog stožera u Importanne Galeriji, treći hrvatski predsjednik Ivo Josipović predstavio je točke oko kojih će se posebno zalagati u svom mandatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović je poručio kako želi Hrvatsku ostaviti boljom nego u stanju u kojem se nalazi sad kad je postao predsjednik, a u tom je cilju najavio da će se posebno zalagati za zaštitu prava radništva, "koje je izloženo brojnim zlouporabama, a država reagira sporo i neefikasno".

Rekao je kako će istodobno paziti i na poticanje poduzetništva i radnička prava, komponente koje se krivo prikazuje suprotstavljenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao još jedan bitan potez oko kojeg će se zalagati, Josipović je najavio da će učiniti sve kako bi se objavio registar branitelja, i to zbog "digniteta svih branitelja".

''Treba reći što nitko ne želi reći, da su te osobe koje se nalaze na popisu a nisu branili zemlju loši ljudi'', konkretan je bio Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović je poručio i kako je svjestan toga da građani imaju velika očekivanja od njega, ali da to ne doživljava kao teret već kao obavezu. Namjerava, kao što je već poručio, biti predsjednik svih građana, a smatra i kako je podjela o kojoj se govorilo u predsjedničkoj kampanji umjetno fabricirana.

"Hrvatska jest zemlja pluralizma, ali to je njeno bogatstvo. Zemlje u kojima svi isto misle ne zovemo demokratskima", poručio je Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na planu vanjske politike kao primarni cilj je istaknuo ulazak Hrvatske u Europsku uniju, te održavanje i njegovanje dobrosusjedskih odnosa. Ipak, smatra da u ovom trenutku još nije došao trenutak da Hrvatska povlači tužbu protiv Srbije, iako je napomenuo da u tom smislu on nema ovlasti da to odluči jer tužbu može povući samo Vlada RH.

"Nijedna tužba nije sama sebi svrha, ona ima smisla samo ako ne možete svoje ciljeve ostvariti na neki drugi način, tada je ta tužba imala smisla, pa iako su se stvari promijenile nabolje ja još danas ne bih povukao tužbu,barem dok Srbija ne riješi problem Mladića i Hadžića", rekao je Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan da komentira izjavu Stjepana Mesića koji je za njega rekao kako mu nedostaje strasti, Josipović je rekao kako on nije čovjek koji u javnosti pokazuje velike strasti ili emocije, ali da možemo biti sigurni da će biti uporan i tvrdoglav.

Prethodni članci:

arti-201001110886006 arti-201001110930006 arti-201001110588006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo