postizanje konsenzusa / Vidaković: 'Interesi su prejaki, nitko nije vjerovao da ćemo doći do nagodbe'

Image
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Predstavnica dobavljača kazala je da je dobar dio posla Privremenog vjerovničkog vijeća već gotov

4.7.2018.
16:36
Žarko Bašić/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je u dvorani Košarkaškog centra Dražen Petrović održano ročište na kojem su vjerovnici Agrokora izglasali nagodbu, novinarima se obratila predstavnica dobavljača Marica Vidaković.

Vidaković je kazala da se u slučaju eventualne prodaje Konzuma mora dobiti suglasnost dobavljača te da su ugovoreni tržišni udjeli za sljedećih pet godina. "S naše strane je potrebno da moramo biti cjenovno konkurentni i kvalitetom odgovoriti potrebama potrošača", rekla je Vidaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe da je bilo i govora o tome da bi mogla postojati mogućnost formiranja većine u upravi koja bi odlučila da se ide u prodaju pojedinih dijelova Agrokora. Kazala je kako je o tome nemoguće jednostarno odlučiti te da će se morati postići konsenzus. "Interesi su prejaki, nitko nije vjerovao ni da ćemo doći danas do stvaranja nagodbe, pa smo došli", kazala je Vidaković.

Predstavnica dobavljača kazala je da je dobar dio posla Privremenog vjerovničkog vijeća već gotov, te da je najzahtjevnije što sad slijedi praćenje prijenosa poslovnih cjelina i imovine na novo društvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo