TOTALNI KOLAPS U DOMOVINSKOM POKRETU / Škorina sestra pozvala Marija Radića da podnese ostavku! 'Nismo mi ničija prćija i trgovačko društvo'

Image

Kazala je kako ona zna što se dogodilo s Miroslavom Škorom

21.7.2021.
10:54
VOYO logo

Nakon naprasne ostavke Miroslava Škore, u programu N1 televizije gostovala je saborska zastupnica Vesna Vučemilović.

Rekla je da o odlasku svog brata s čela Pokreta nije ništa znala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam pojma da se to uopće dogodilo! Bili smo zajedno u petak, ništa nije najavio", kazala je još jučer Vesna Vučemilović. Dodala je kako bi Škoro trebao povući ostavku dok je stranačka tijela ne potvrde i da je trenutno "u fazi prijedloga".

Zatražila je i od političkog tajnika Marija Radića da podnese ostavku. "Vidjeli smo jučer da je i glavni tajnik ponudio ostavku budući da je predsjednik stranke taj koji imenuje i glavnog i političkog tajnika. To je bio moralni čin i isto očekujem i od političkog tajnika", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠKORO ŠOKIRAO /

Šef Domovinskog pokreta podnio neopozivu ostavku!

Image
ŠKORO ŠOKIRAO /

Šef Domovinskog pokreta podnio neopozivu ostavku!

Očekuje ostavku od Radića

"Radić je naš politički tajnik i zamjenik predsjedništva. Red je i politička kultura da obojica tajnika ponude ostavku. Glavni tajnik je to napravio, očekujem da će i Radić kao moralan čovjek to napraviti. On ostaje zamjenik predsjednika, tu se ništa ne mijenja", kazala je.

"Radi se izvanrednoj situaciji u koju se svi moramo uključiti i napraviti ono što je najbolje za stranku. DP nije ničija prćija i DP se mora početi voditi kao stranka, a ne kao trgovačko društvo", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je jučer bio vrlo umoran, telefoni su zvonili, sve nas je to iznenadilo. Nadam se da ćemo u narednim danima razjasniti tu situaciju. On je vrlo emotivan čovjek. Dva dana ranije je pisao da će konsolidirati stranku, to je čudno. Ako želite konsolidirati stranku onda ne dajete ostavku", kaže.

Kazala je kako je razgovarala sa Škorom i kako je on vrlo emotivan. "DP je nastao oko ideje koja je veća i od mene i od mog brata i od Radića", kaže Vučemilović. Kaže kako ne vjeruje da je Škoro otišao zbog neke istrage koja se vodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko bi mogao ucijeniti Škoru?

Na pitanje tko bi i čime mogao ucijeniti Škoru kaže: "Nitko i ni sa čim, to su kalkulacije i zbog toga se mora sastati Predsjedništvo. Ne vjerujem da ima ucjena.

Znam da je moj brat vrlo emotivan. On je kandidaturu na predsjedničkim izborima ponudio na Facebooku pa je možda mislio da je primjereno i ostavku objaviti tako. U međuvremenu smo mi postali treća politička snaga i stranka koja ima stranačka tijela. Ako on uistinu inzistira na tome neće mu nitko na Predsjedništvu zavrtati ruku i govoriti da mora ostati. Odluka je na njemu, ali to se mora riješiti na glavnim tijelima stranke", govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje strahuje li od raspada stranke i tko bi mogao zamijeniti Škoru, Vučemilović kaže da je prerano pričati o tome te da će na glavnom saboru stranke delegati izabrati onoga za koga misle da bi najbolje vodio stranku. "Koliko sam vidjela, Radić je rekao da nema takvih ambicija. Vidjet ćemo ima li netko volje i želje uhvatiti se tog posla. Ako Škoro ostane pri toj odluci, vidjet ćemo. Mislim da je to ishitreno napravio, ali vidjet ćemo što donosi vrijeme", kaže.

Škorina sestra dodaje da je on jednostavno htio zaštititi svoju obitelj od daljnih napada i procijenio je da je najbolje da se povuče. "Pitanje je je li to najbolje za stranku i to je najvažanije", završila je Vučemilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo