VESNA ŠKARE OŽBOLT PODIGLA KAZNENU PRIJAVU: / 'Anketar zove ljude i govori da ja radim za Srbe'

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnikcu Vesna Škare Ožbolt podigla je kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog povrede slobode odlučivanja birača,

11.5.2021.
15:47
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

Nezavisna kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu, Vesna Škare Ožbolt ispunila je svoju najavu te podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. U njoj tereti nepoznatog počinitelja za kazneno djelo povreda slobode odlučivanja birača.

Navela je da se netko s broja 01/3141-505 Zagrepčanima predstavlja kao anketar i pita ih za koga će glasati. Ako je odgovor da će glasati za nju, "anketar" ih pokušava odvratiti time da ona radi za Srbe, surađuje sa Srbima i nudi još četiri razloga zbog kojih za nju ne bi trebalo glasati. Navela je i imena dvoje svjedoka te citirala kazneno djelo povrede slobode odlučivanja birača u kojem stoji da "tko silom, ozbiljnom prijetnjom, podmićivanjem ili na drugi protuzakonit način utječe na birača da na izborima glasuje na određeni način ili da ne glasuje, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
VESNA ŠKARE OŽBOLT DIŽE KAZNENU PRIJAVU PROTIV PROTUKANDIDATA: /

'To su ozbiljne stvari, to nije samo kampanja'

Image
VESNA ŠKARE OŽBOLT DIŽE KAZNENU PRIJAVU PROTIV PROTUKANDIDATA: /

'To su ozbiljne stvari, to nije samo kampanja'

Linija teleoperatera

"Dakle, ulazili su u polemiku i odlučno odgovarali građane od glasanja za nezavisnog kandidata Vesnu Škare Ožbolt, širenjem dezinformacija i lažnih informacija", stoji u prijavi u kojoj se navodi da taj broj telefona pripada društvu s ograničenom odgovornošću 4 TEL Telekomunikacije d.o.o. za trgovinu i usluge.

Vlasnik te tvrtke Ivan Meić-Sidić tvrdi za Jutarnji da je njegova tvrtka telekom operater, koji pruža usluge privatnim korisnicima te da nije na njima da provjeravaju što korisnici rade s telefonskim linijama. Nije odgovorio na pitanje kome je isporučio spornu telefonsku liniju, ali je pojasnio da takve podatke od njih može tražiti "Agencija za telekomunikacije ili drugo nadležno tijelo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužba protiv Filipovića

Škare Ožbolt je podigla i privatnu tužbu protiv HDZ-ova protukandidata Davora Filipovića, jer je platio oglas na Facebooku za milijun ljudi u kojem piše da će ona u drugom krugu podržati Tomislava Tomaševića. "Taj lažni oglas je objavio kako bi demotivirao ljude glasaju za mene. To je kazneno djelo širenja lažnih vijesti", poručila je Škare Ožbolt čija je tužba na Općinskom sudu u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U stožeru gradonačelničkog kandidata političke platforme Možemo!, Tomislava Tomaševića tvrde da su i oni na meti lažnih anketara koji odvraćaju birače od glasanja za njih. No, umjesto DORH-u to su prijavili Državnom izbornom povjerenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo