VESNA PUSIĆ JASNA: / Na Oreškovićevom mjestu, dala bih ostavku; oni ni sami ne znaju koliko ruku imaju'

Image
Foto: screenshot N1

Na N1 televiziji, Vesna Pusić komentirala najnoviju krizu vlasti, ali i jasno rekla što misli o nagađanjima da Tihomir Orešković podnosi ostavku

2.6.2016.
21:44
screenshot N1
VOYO logo

"Ne trebate nikakva posebna saznanja iz tajnih ili unutarnjih izvora, svaki čovjek koji je zainteresiran za politiku vidi da se nalazimo u krizi. Imamo Vladu koja se sastoji od koalicijskih partnera koji ne razgovaraju, komentirala je Vesna Pusić za N1. Osobito je komentirala i najnovija nagađanja kako HDZ pritišće Tihomira Oreškovića i kako će zbog toga podnijeti ostavku.

HDZ-OV PORTAL TVRDI: ‘Orešković priprema dramatičan govor, sprema se dati ostavku!’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'ONE WAY OR THE OTHER': /

Evo što je premijer Orešković rekao ministrima prije nego je iznenada otišao iz zgrade Vlade

Image
'ONE WAY OR THE OTHER': /

Evo što je premijer Orešković rekao ministrima prije nego je iznenada otišao iz zgrade Vlade

"Ja ne znam hoće li on dati ostavku. Ja bih u njegovoj poziciji dala ostavku. Moj dojam o njemu bio je vrlo pozitivan, ali jedna je stvar njegov posao, a druga je stvar njegova uloga kao predsjednika Vlade. To nije menadžerski posao, to je politički i upravljački posao. Ja ne mogu reći niti znam, ali ne bi me začudilo. Ako ne može dovesti Vladu skupa, nema drugoga izlaza. Nije to nikome na veselje, ali ako smo već u takvom glibu, onda bolje da traje što kraće, a ne što duže" istiće Vesna Pusić.

Odgovorila je i na pitanje ima li Vlada još uvijek većinu u Saboru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni sami ne znaju, ja ne znam, u nekim trenucima imaju dovoljan broj ruku, za neke odluke čini se imaju, ali puno ne odučujemo u Saboru. Rad Sabora ovisi o radu Vlade. Mi sad imamo dugački dnevni red, na kojem ima 13 točaka koje su došle iz Vlade, sve ostalo su opozicijski prijedlozi. To je vezana djelatnost i očito je, a ne radi se o tome da se mi kao zemlja nemamo što napraviti, imamo. U Sabor ne dolaze značajniji prijedlozi i kako se ne održavaju sjednice Vlade, onda ne dolaze prijedlozi. Ne moraju biti zakoni, imamo priču oko obrazovanja." zaključila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo