Udarni vikend, kolone bile duge i 16 kilometara

Polovica je srpnja i špica turističke sezone. Tisuće i tisuće turista slijevaju se prema Jadranu.

14.7.2012.
14:56
VOYO logo

Ministar turizma Veljko Ostojić je uoči ovoga udarnog vikenda poželio odmor iz snova gostima, a djelatnicima u turizmu poručio: budite strpljivi i koncentrirani.

Ove godine manje Talijana

"Želim, naravno, pozvati sve turističke djelatnike da do konca godine, a turistička godina traje do 31. prosinca, koncentrirano odrade svoj posao jer jedino je zadovoljan gost jamstvo da će turizam na dugi rok u ovoj zemlji kvalitetno funkcionirati", rekao je Ostojić pohvalivši se da smo u prvih šest mjeseci, unatoč krizi, nogometnom prvenstvu i lošem vremenu, ostvarili 5 posto više noćenja nego lani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti nam i ove godine najviše stižu s tradicionalnih tržišta Njemačke, Slovenije, Austrije, ali podbacit će Talijani zbog teške gospodarske situacije.

Turisti, javite prijedloge, pritužbe i komentare

"Očekuje se da će umjesto 39 milijuna Talijana koliko ih je lani putovalo na godišnji odmor, ove godine putovati 33 milijuna, dakle gotovo 20% manje. Sigurno je da će se ta činjenica odraziti na dolaske u Hrvatsku. Pored toga, zbog gospodarske situacije u Italiji realno je očekivati da će i oni koji dođu boraviti kraće i trošiti manje", kazao je Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Ostojić je pozvao turiste da Ministarstvu i turističkim zajednicama jave prijedloge, pritužbe i komentare. "Naravno da bismo htjeli od naših gostiju čuti i neke njihove prijedloge o tome što promijeniti, što popraviti jer jedino interakcija između pružatelja usluge i gosta može rezultirati kvalitetnim i traženim pomacima", kazao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo