'umalo tragedija' / Veliko stablo srušilo se kraj benzinske na zagrebačkoj Trešnjevci: 'Ovog puta u kvartu gradonačelnika...'

Image
Foto: Facebook Renato Petek

Gradski zastupnik Renato Petek objavio je fotografije i napisao: 'Nešto je trulo u Gradu Zagrebu! Kad se na Medveščaku lani srušilo stablo na jednu ženu, voditelj Zrinjevca Damir Grgić je najavio kupovinu zvučnog tomografa, uređaja za provjeru stanja debla do kraja 2022. godine te da će se Zrinjevac krenuti s pregledom svih kritičnih stabala po gradu'

6.6.2023.
18:13
Facebook Renato Petek
VOYO logo

SDP-ov zastupnik u zagrebačkoj Skupštini Renato Petek podijelio je na Facebooku u utorak fotografije srušenog stabla na zagrebačkoj Trešnjevci.

Navodi da je malo nedostajalo da se dogodi tragedijate kako nije prvi put u Tomaševićevom mandatu da trulo stablo ugrožava građane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opet je u Zagrebu palo trulo stablo, ovog puta u kvartu gradonačelnika Tomaševića, na Trešnjevci! Za dlaku je izbjegnuta tragedija, jer se srušilo uz benzinsku stanicu u Kranjčevićevoj ulici, na prometnu šetnicu i na dio prostora koji se koristi za pumpanje guma.

Nešto je trulo u Gradu Zagrebu! Kad se na Medveščaku u listopadu prošle godine srušilo stablo na jednu ženu, voditelj Zrinjevca Damir Grgić je u live TV prijenosu najavio kupovinu zvučnog tomografa, uređaja za provjeru stanja debla do kraja 2022. godine te da će se Zrinjevac odmah krenuti s pregledom svih kritičnih stabala po Gradu. Je li uređaj nabavljen, jesu li stabla pregledana, može li se s uređajem raditi dok pada kiša?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrepčanka Maja G. snimila je jutros oko 8.25 sati urušeno stablo u Kranjčevićevoj ulici uz poruku: 'Palo drvo u Kranjčevićevoj pred mojim očima! Onako bez vjetra, samo od sebe. Iznutra je šuplje. Kod stadiona u Kranjčevićevoj. Srećom da nije bilo prolaznika, ni automobila koji bi pumpali gume. Tugica.' Prema riječima naše sugrađanke, radnici Zrinjevca su stablo uklonili odmah iza 10 sati.", poručio je Petek na svojoj Facebook stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Zagreb je tijekom dana pogodilo jako grnljavinsko nevrijeme te je oko 15:30 zabilježeno više od 40 munja, najviše iznad Medvednice. Državni hidrometeorološki zavod za zagrebački dio izdao je žuto upozorenje na grmljavinsko nevrijeme. Moguće su izraženi lokalni pljuskovi i grmljavina, a postoji i mogućnost tuče te olujnih udara vjetra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo