VELIKI PROBLEMI U KBC-U SPLIT: / Zaraženi kardiolog i anesteziolog imali su desetke kontakata s drugim liječnicima i pacijentima

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Na Klinici za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KBC-a Split koronavirusom su zaraženi liječnik anesteziolog i kardiolog

24.8.2020.
8:19
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Jučer je objavljeno da je u KBC Split opet ušao koronavirus, pri čemu je zaraženo devet medicinskih djelatnika (pet liječnika i četiri medicinske sestre), dok se njih nekoliko nalazi u samoizolaciji. Kako doznaje Slobodna Dalmacija, koronavirus je još 16. kolovoza ušao na Kliniku za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje (JIL) KBC-a Split, gdje je zaražen liječnik anesteziolog, a još jedan zaraženi liječnik imao je kontakte na JIL-u. Po specijalizaciji je kardiolog, ali je u petak bio na konzilijarnom sastanku na JIL-u.

U samoizolaciji se nalazi jedan kardijalni kirurg, koji je nekoliko dana prije nego što je potvrđeno da je anesteziolog pozitivan s njime obavljao operativni zahvat. U samoizolaciji je i cijeli tim koji je sudjelovao u tom operativnom zahvatu, kao i dva anesteziologa koji su bili u kontaktu sa zaraženim kolegom anesteziologom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anesteziolog se pridržavao svih propisanih mjera te je tijekom svojeg radnog vremena nosio zaštitnu masku. Svi djelatnici JIL-a koji su bili u kontaktu s anesteziologom testirani su i zasad su negativni. Dvojica anesteziologa koji su u samoizolaciji ručali su u bolničkoj kantini sa zaraženim kolegom prije nego što se saznalo da je pozitivan. S obzirom da tijekom ručka nisu mogli nositi zaštitne maske, stavljeni su u samoizolaciju.

Image
DEVETORO DJELATNIKA KBC-A SPLIT POZITIVNO NA KORONAVIRUS: /

'Svi imaju blage simptome'

Image
DEVETORO DJELATNIKA KBC-A SPLIT POZITIVNO NA KORONAVIRUS: /

'Svi imaju blage simptome'

Veliki broj kontakata

Nakon što su saznali da bi i kardijalni kirurg mogao biti pozitivan jer je operirao s pozitivnim anesteziologom, testirani su svi pacijenti koji se nalaze na Odjelu kardijalne kirurgije KBC-a Split no njihovi su nalazi negativni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se nastavljaju testiranja bolničkih zaposlenika, otegotna okolnost može biti činjenica da su pozitivni kardiolog i anesteziolog u danima prije nego što im je potvrđen koronavirus imali na desetke kontakata sa svojim kolegama, piše Slobodna Dalmacija.

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo