upozoravaju na niz problema / Veliki interes poduzetnika za skup održan u Scheierici

Image
Foto: S.O.

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Čakovec, u zgradi Scheier u Čakovcu održan je skup međimurskih poduzetnika na temu 'Poduzetništvo u 2016-toj godini' kojemu su bili nazočni ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat, njegova pomoćnica Ana Mandac, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Ivan Škorić, te međimurski župan Matija Posavec i njegov zamjenik Zoran Vidović.

10.3.2016.
14:39
S.O.
VOYO logo

Interes poduzetnika na temu očekivanja u poslovanju u ovoj godini bio je izniman. Poduzetnici naime, upozoravaju na niz problema, na poreznu presiju, brojne namete i davanja, nered u poslovanju, probleme u pravosuđu, a sve više i na nedostatak kvalitetne stručne strane, nemogućnost uvoza radnika i probleme s radnim dozvolama. Politika mora služiti gospodarstvenicima, a ne obrnuto, rečeno je. Na pitanje što očekuju poduzetnici od nove vlade, Darko Pintarić koji dolazi iz obućarske industrije, kaže kako očekuje da Ministarstvo poduzetništva i obrta učini upravo ono što su i najavljivali prije parlamentarnih izbora. To znači da se proizvodnja stavi na mjesto, koje joj pripada , a to je na prvo mjesto .

-Ako se sjećamo najava svih dosadašnjih vlada, uvijek se govorilo da su izvoz i zaposlenost u proizvodnji – prioritet. Dakle, svi potezi trebali biti okrenuti u tom smjeru, poštovati proizvodnju i dati joj sve one benefite koji joj pripadaju. Previše je parafiskalnih nameta i svakodnevno ih netko 'izmišljava'. Neki od njih, kao onaj posljednji koji nisam najbolje razumio, odnosi se na zbrinjavanje otpada. Naime, svaka firma trebala je dati dvoje ljudi koji su polagali ispit o zbrinjavanju smeća , ne znam kome je to bilo potrebno i u koju svrhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu eMedjimurje.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo