PJESME ZA DUŠU / Velikani sevdaha u Lisinskom

Image
Foto: PIXSELL

Ljubitelji sevdaha i ove će godine doći na svoje jer se nastavlja tradicija okupljanja najvećih izvođača sevdalinki u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

18.11.2011.
10:17
PIXSELL
VOYO logo

Uspješni glazbeni projekt "Sevdah u Lisinskom" koji traje već godinama bit će ponovo održan 21. studenog.

Producent Tomislav Kašljević i ove je godine uspio okupiti eminentne izvođače sevdaha poput Nedžada Salkovića koji sa svojim nenadmašnim hitom "Ne klepeći nanulama" slovi za jednog od najboljih pjevača sevdalinki. Uz njega nastupit će i Vesna Hadžić, Asim Brkan i Medima Njegomir.

Posjetitelji će moći uživati i u izvedbama Marije Šestić, vrsne pjevačice sevdalinki koja je poznata i kao predstavnica Bosne i Hercegovine na Euroviziji.

Među zvučnim sevdalijama naći će se i Zekija Suman, Avdo Lemeš, Asim Brkan i Subhija Šehović.

Specijalni gosti večeri i iznenađenje za publiku bit će nastup grupe Mostar Sevdah Reunion koja je snimila nekoliko CD-a za međunarodno tržište i o kojoj je BBC snimio dokumentarac. Mostar Sevdah Reunion je jedan od najpoznatijih balkanskih i etno sastava koji izvode sevdalinke i romsku glazbu.

Sve izvođače pratit će orkestar Dinka Mujanovića. Cijene ulaznica su 100, 120 i 150 kuna, a umirovljenici dobivaju 15% popusta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo