UŽIVAJTE, DOK TRAJE / Stiže velika promjena nakon ljetnog vikenda: Grmljavinski pljuskovi, pad temeperature

Opet je pred nama jedan dosta nestabilan tjedan

Ana Bago Tomac

Ana Bago Tomac

28.6.2024.
22:44
VOYO logo

Od danas smo pod utjecajem jake anticiklone u kojoj će i sutra i prekosutra pritjecati topao zrak s juga, bit će stabilno, suho i naravno vruće. Pred nama je pravi ljetni vikend.

Vrlo toplo na Jadranu će biti već od jutra - osobito na jugu gdje će uz umjeren burin temperatura tijekom noći biti 23, 24. Toplije i u unutrašnjosti za jedan ili dva stupnja, a vjetar slab.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez većih promjena bit će i poslijepodne - temperatura će još malo rasti u odnosu na današnju - uglavnom 31 ili 32 u središnjoj unutrašnjosti. I istok zemlje stabilniji nego proteklih dana - sutra suho, vruće i slab vjetar. I ovdje će biti iznad 30 celzijevih stupnjeva, najviše do 33.

Vedro i suho bit će sutra i na jugu Jadrana. Najviša temperatura 33 ili 34, a u moru je u ovom dijelu uglavnom 25, ponegdje i 26 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo koji stupanj manje je na sjevernom Jadranu - ovdje je u moru 24 ili 25, a sutra će i ovdje biti sunčan i vruć dan uz povremeno umjeren maestral.

Još će i nedjelja biti sunčana i vruća, temperatura će u odnosu na sutrašnje vrijednosti još malo porasti pa će se mjeriti uglavnom iznad 33, a najviše do 36 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjena vremena u novom tjednu

S novim tjednom stiže nam i nova promjena vremena - opet je pred nama jedan dosta nestabilan tjedan uz grmljavinske pljuskove - osobito u ponedjeljak i utorak te u noći na srijedu. Velika promjena bit će i u vezi temperature - idući tjedan oko 25.

Na Jadranu također vikend vruć i sunčan, a onda od ponedjeljka nestabilno uz pljuskove i kišu. Najviše će biti zahvaćen sjeverni i srednji dio, a manje vruće bit će i ovdje, osobito zbog bure koja će u srijedu biti i jaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo