VELIKA PROGNOZA ZA KRAJ 2016.: / Božić neće biti bijeli, ali idući tjedan nam ipak stiže snijeg!

Image
23.12.2016.
9:04
VOYO logo

Sredinom dana i poslijepodne moguća su ponegdje sunčana razdoblja. Vjetar većinom slab, na Jadranu mjestimice umjeren sjeverozapadnjak i bura koja uglavnom podno Velebita može biti i jaka. Najniža jutarnja temperatura između -7 i -2, na Jadranu od 0 do 6, na jugu i na otocima malo viša. Najviša dnevna između -2 i 3, u gorju malo viša, a na Jadranu od 12 do 17 stupnjeva Celzijevih.

Prognoza za Badnjak i Božić

Što se tiče vremenske prognoze za Badnjak, na Jadranu i u gorju većinom će biti sunčano. U nizinama unutrašnjosti niski oblaci te mjestimična magla, a sredinom dana i poslijepodne moguća su i sunčana razdoblja. Vjetar će biti većinom slab, na Jadranu mjestimice umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura između -7 i -2 stupnja, a na Jadranu od 4 do 9. Najviša dnevna između -1 i 5 stupnjeva, u gorju i malo viša, a na Jadranu od 11 do 16 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Božić će diljem Hrvatske biti pretežno oblačno, čak i na Jadranu, dok će ipak nešto sunčanih razdoblja biti u Istri i na Kvarneru. U Zagrebu će, primjerice, temperature biti između -2 do 6 stupnjeva, u Osijeku od -1 do 7 stupnjeva, u Rijeci od 7 do 12 stupnjeva, a u Splitu od 5 do 12 Celzijevih stupnjeva.

Idući tjedan stiže snijeg

Početak idućeg tjedna donosi razvedravanje i pretežno sunčano vrijeme, s temperaturama u manjem porastu. Tek ponegdje u kopnenim krajevima je moguća povremena kiša. Tako će biti sve do četvrtka, kad prognostičari DHMZ-a za većinu zapadnog dijela kopnene Hrvatske predviđaju zahlađenje i snijeg, kako u gorskom području tako i u nizinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga, iako ove godine sigurno nećemo imati bijeli Božić, barem 2016. godina neće završiti bez barem malo snježnih pahulja.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo