VELIKA PREDIZBORNA ANKETA: / Narodna koalicija uvjerljivo vodi u Trećoj jedinici, evo tko bi još mogao ući u Sabor

Image
Foto: prtscr rtl

RTL televizija večeras je objavila rezultate predizbornog istraživanja za III. jedinicu koju za njih provodi agencija Promocija plus.

22.8.2016.
19:33
prtscr rtl
VOYO logo

Po ovom istraživanju, rezultati nakon izbora 11. rujna mogli bi biti gotovo jednaki onima na izborima u studenom lani, a procjenjuje se da će i izlaznost biti slična, oko 60 posto. Bez obzira na to što je od izbora održanih krajem 2015. došlo do određenih promjena pa se tako SDP-ovoj koaliciji pridružio HSS, a HDZ više nije u Domoljubnoj koaliciji, rezultati su, kad je riječ o mandatima, identični.

Sve je isto k'o i lani

SDP sada na izbore izlazi s HSS-om, bivšim HDZ-ovim partnerima iz Domoljubne koalicije, ali bez laburista. Čini se da na sjeveru nemaju previše koristi od toga, u postocima osvajaju manje nego tada koalicija Hrvatska raste, ali u mandatima i oni i svi ostali – potpuno isto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Narodna koalicija ovdje značajno dominira, s procijenjenih 44,2 posto glasova, HDZ je samostalno na 21 posto, Most na nešto više od 6 posto, a u igru ulazi i Bandićeva koalicija gdje je sada prvi na listi Radimir Čačić. Nadomak izbornog praga je i Živi zid. U mandatima Narodna koalicija osvaja 8, HDZ 4, a Most i Bandićeva koalicija po jedan mandat. Neodlučnih je čak 13 posto ispitanika.

Propast Laburista

Na prošlim izborima na SDP-ovoj su listi bili i Laburisti, Tomislav Končevski tako je i postao zastupnik, a Laburisti sada sami osvajaju svega 1 posto. Isti broj mandata koji je osvojila Domoljubna koalicija sada HDZ osvaja samostalno. Baš tamo na tada zajedničkoj listi bio je HRAST-ov Ladislav Ilčić, koji je tako i stigao do Sabora. Svoje mjesto tamo bi ponovno dobili Mostov Robert Podolnjak i Radimir Čačić preko Bandićeve koalicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu će biti objavljeni rezultati istraživanja za IX., dalmatinsku izbornu jedinicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo