Velika pobuna protiv cinkanja lopova!

15.3.2011.
22:17
VOYO logo

Nezavisni cestarski sindikat na čelu s Mijatom Stanićem u Kolektivni je ugovor javnog poduzeća Hrvatske autoceste progurao stavku prema kojoj prijavljivanje korupcije nije nikakav razlog za davanje otkaza zviždaču, već je to osnova da tom radniku pripadne 10 posto ukradenog iznosa!

Ova odredba kolektivnog ugovora je, po Stanićevm mišljenju, dobar put prema promjenama, zbog kojih će ''zviždači i direktori postati najbliži suradnici''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, spomenuta stavka izazvala je negodovanje Udruge branitelja i poštovatelja Domovinskog rata Hrvatskih autocesta, iz koje tvrde da je riječ ''o čistom kaznenom djelu''.

S pravom se pitamo tko to sebi daje za pravo i u čije ime potpisuje Kolektivni ugovor s klauzulom 'davanja' 10% sredstava osobi koja prijavi kazneno djelo, a koji sredstva su predmet kaznenog djela? Ovdje se radi o čistom kaznenom djelu, budući ovakvih odredbi nema apsolutno ni u Ustavu, a ni u pozitivnom zakonodavstvu Republike Hrvatske. Mi se pitamo čija su to sredstva od 10% koja bi netko nekomu dao? Pa naša dragi zaposlenici, sredstva HAC-a. Zakonska je i građanska obveza svakog građanina da saznanja o bilo kojoj vrsti kaznenog djela odmah prijavi državnim tijelima koja rješavaju u tim predmetima'', poručuju iz Udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, dodaju da od predsjednika Uprave traže poduzimanje mjera protiv odgovornih, te ujedno zahtjevaju i direktora sektora za ekonomske i financijske poslove da odstupi s mjesta direktora jer je '' po nezakonitom Kolektivnom ugovoru požurio isplatu regresa, te ističu da će o svemu izvijestiti Nadzorni odbor, Skupštinu HAC-a i Vladu.

Vezani članak:

arti-201103140670006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo