pripreme za proslavu / Veleposlanik Kine povodom obilježavanja 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa dviju zemalja : 'Očekujem više hrvatskih proizvoda u Kini'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

'Prošle godine bilo je više od 100 tisuća kineskih turista, ove godine se već sad bilježi rast. A pitanje direktnih letova Peking-Zagreb pokrenut će se kada bude dovoljan interes turista', poručeno je

18.9.2017.
13:35
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Veleposlanik NR Kine, Nj.E.g. Hu Zhaoming održao je konferenciju za medije na kojoj je najavio ovogodišnju proslava obilježavanja 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Kine i Hrvatske, 68. godišnjica osnutka NR Kine i 19. kongresa Komunističke partije Kine. Proslava će se održati u Areni u Puli, 29.rujna kada će Arena prigodno biti crvene boje te će biti priređen veliki vatromet i nastup kineskih umjetnika.

Ovo je prvi put u povijesti da kinesko veleposlanstvo u Hrvatskoj organizira tu proslavu izvan Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arena će biti obojena svjetlima u crveno, boju Kine i omiljenu boju Kineza, a bit će i veliki vatromet možda najdulji koji je Istra ikad imala, te kulturno zabavni program.

"Želimo poslati poruku da udruživanje Kine i Hrvatske ima svijetlu budućnost. Odabrali smo Pulu kako bismo promovirali Kinezima taj dio Hrvatske, mnogo turista iz Kine dolazi u Hrvatsku,ali ne idu u Istru. Želimo potaknuti ljude da otkriju ljepote Istre", kazao je veleposlanik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine je bilo više od 100 tisuća kineskih turista, ove godine se već sad bilježi rast. A pitanje direktnih letova Peking-Zagreb pokrenut će se kada bude dovoljan interes turista. Također, kako ne naglašeno očekuje i više hrvatskih proizvoda u Kini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo