Velečasni Ursiću, koji ste pornić gledali?

'Pitam se je li pogledao slučajno pornić u kojem stari katolički svećenik Luiz Marques Barbosa polugol leži na krevetu okružen s dva mladića koji ga 'opslužuju'', riječi su kojima se J.

13.6.2011.
18:35
VOYO logo

Iako i u nauku Katoličke crkve i u dokumentima Europske unije piše da je zabranjena diskriminacija manjinskih skupina, pa tako i homoseksualaca, lezbijki, transeksualaca, biseksualaca, u Splitu se u subotu dogodilo nasilje stotina ljudi na šačicu LGBT osoba koji su mirnim prosvjedom željeli upozoriti da su diskriminirani u društvu. Piše to Jakov Gašparić na portalu Križ života dodajući kako je bilo i pozdrava dizanjem desnice iz režima koji je osudio i sam papa Benedikt XVI.

'Homofobni stavovi vode do poticaja fašistima'

"No očito su u Hrvatskoj neke skupine papskije od pape, a i neki svećenici veći poznavatelji tematike vezane uz homoseksualnost od ostalih", piše J. Gašparić podsjećajući da je ovih dana izašla knjiga supetarskog župnika don Andre Ursića, koji je ustvrdio da bi homoseksualci umjesto ulicama Splita trebali proći kanalizacijom jer im je seksualni život utemeljen na fekalijama. U tekstu J. Gašparića se istče kako se don Ursić nije previše zamarao hoće li njegovi homofobni stavovi biti poticaj fašistima u Splitu da učine sve kako bi gay parada završila u krvi, nego da se više zabavljao homoseksualnim pornićima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bravo! Pitam se samo je li pogledao slučajno ovaj pornić u kojem stari katolički svećenik Luiz Marques Barbosa polugol leži na krevetu okružen s dva mladića koji ga 'opslužuju'. Ako nije uspio vidjeti ovaj video uradak, zamolio bih katoličke čitatelje koji čitaju ovaj tekst, a koji ga poznaju, da mu pokažu i taj video uradak. Možda mu se tada upali lampica iznad glave i shvati da bi se crkveni ljudi, ako se već ne bave promicanjem dijaloga, mira i ljubavi, trebali baviti čišćenjem u vlastitim redovima u kojima se nerijetko s jedne strane od jednih te istih osoba s govornice slušaju diskriminacije, dok se u intimi njihovih ne baš siromašnih kvadrata krije licemjerje koje željno, nagonski, bez ikakve grižnje savjesti, traži "mlado meso"!

Za oltarom svećenik, a u radnoj sobi odjeven u kožu

Ili neka don Andro Ursić zamoli redakciju jednih naših dnevnih novina da mu ustupe video uradak njegovog slavonskog kolege koji je prije nekoliko tjedana osvanuo u novinama. Za oltarom svećenik, a u svojoj radnoj sobi odjeven u kožu, s tri plastična umjetna falusa, u potrazi za društvom i onima koji bi se oduševili vidjevši ga polugolog, ne znajući da je kao katolički svećenik samo nekoliko sati ili minuta prije sjedio u ispovjedaonici i vjernicima u ime Krista opraštao grijehe, a možda čak i rekao koju o homoseksualcima s propovjedaonice. Sada mu biskupija, bez da ga je sankcionirala, plaća godišnji odmor. Odnosno, plaćaju mu ga vjernici i porezni obveznici, možda čak i oni koji su napadnuti na splitskom prideu", piše J. Gašparić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedno dodaje da osobe poput don Ursića takve video uratke ne žele gledati, jer se boje da bi u nekom od njih "mogli ugledati i sebe". Istovremeno, kada ugledaju one koji se ne skrivaju iza crne haljine, o njima čak sastavljaju i knjige ne brinući se hoće li zbog njih nekome biti razbijena glava ili hoće li neka majka zbog toga izgubiti sina.

Vezani članci:

arti-201106080471006 arti-201106130085006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo