VATROGASNO DRUŠTVO U STEČAJU ZBOG DUGA ZAMP-u: / Podrška im stiže iz čitave Hrvatske, a u priču bi se mogao uključiti i DORH

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Više od mjesec dana vatrogasci DVD-a Luka kod Vrbovca, prema rješenju Trgovačkog suda, prolaze skraćeni stečajni postupak i to zbog neplaćanja naknade ZAMP-u za.

19.11.2017.
13:47
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Od 6. studenog, kada je odluka Suda stupila na snagu, vatrogasno društvo sa 75 godina tradicije više ne postoji i to zbog organiziranja izvođenja 'žive glazbe' u prostorijama Vatrogasnog doma koji ionako nije njihovo vlasništvo. Problem je nastao kada je kontrolor ZAMP-a utvrdio da se u dvorani, koja je u sklopu DVD-a, održavaju svadbe. Ubrzo su uslijedile opomene, a potom i sudska tužba zbog koje je DVD isti dan zatvoren.

'DVD je organizirao priredbe sa živom izvedbom. Većinom je bila riječ o svadbama. Da je korisnik pokazao volju i želju za rješavanjem dugovanja, dobio bi jednake uvjete i popuste kao i svi korisnici kojima je ponuđen ugovor kao oblik vansudske nagodbe', poručili su iz ZAMP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JOŠ JEDNA VELIKA HRVATSKA TVORNICA NA KOLJENIMA: /

Zvečevo zatražilo predstečaj, duguju i Agrokoru 70 milijuna kuna

Image
JOŠ JEDNA VELIKA HRVATSKA TVORNICA NA KOLJENIMA: /

Zvečevo zatražilo predstečaj, duguju i Agrokoru 70 milijuna kuna

Zbog pokrenutog skraćenog stečaja vatrogasci više ne mogu raditi, a mještani strahuju što će biti ako dođe do požara. Vatrogascima iz Vrbovca, koji su ljetos pomagali gaiti požare po Dalmaciji javljaju vatrogasci iz cijele Hrvatske te im nude pomoć, a u cijelu priču bi se mogao uključiti i DORH ne bi li se rasvijetlili imovinsko-pravni odnosi.

'Ljudima gori kuća, nama zvoni telefon, mi možemo jednostavno se javiti i reći: 'Halo, dobar dan, ovdje DVD Luka u stečaju, nazovite HDS Zamp', rekao je Mijo Mijatović, predsjednik DVD-a Luka za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrogasni dom u formalnom je i pravnom vlasništvu mjesnog odbora Luka i vatrogasci DVD-a Luka s time nemaju nikakve veze.

'Ne možemo točiti gorivo jer DVD više ne postoji jer ja činim kazneno djelo jer ja točim u tuđu imovinu, to jest u ničiju imovinu. Ta njihova vozila su otišla zajedno s DVD-om u stečaj i ja ta vozila više nemam na raspolaganju', kazao je Slavko Povrlišek, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Vrbovca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik DVD-a Mijatović objašnjava da oni sa svojim vatrogasniim vozilima ne smiju izaći na intervenciju jer ne postoje, jer su društvo u stečaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo