Vatrogasci sa 70 vozila okupirali sjedište DUSZ-a

Više od 70 vatrogasnih vozila iz cijele Hrvatske uz zaglušujuću buku sirena stiglo je ispred sjedišta Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

1.6.2011.
14:12
VOYO logo

Prvog dana protupožarne sezone vatrogasci su u Zagrebu u 11 sati krenuli u prosvjed.

Vatrogasci iz cijele Hrvatske okupili su se na Zagrebačkom velesajmu, te potom krenuli prema sjedištu Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Nehajskoj ulici. Od tamo su se uputili prema sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova u Savskoj ulici, kako bi odgovorne u tom ministarstvu upozorili na teške uvjete u kojima godinama rade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezadovoljni su zbog preusmjeravanja i najave ukidanja broja 93 na 112, smanjenja plaća mimo sporazuma te upozoravaju i na rizičnost novog zakona o zaštiti i spašavanju, koji je DUZS pustio u proceduru bez mišljenja sindikata (iako ga na to obvezuje poslovnik Vlade).

Novim se zakonom, smatraju, minorizira vatrogastvo i nameće lokalnim jedinicama samouprave da formiraju postrojbe civilne zaštite i same ih opreme, a u protivnom će kazneno odgovarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrogasci kažu da će prosvjedovati ako treba cijelo ljeto, odnosno "sve dok se ne ispune uvjeti koje im je ministar Karamarko obećao još prije tri mjeseca".

Vezani članci:

arti-201105261014006 arti-201103010706006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo