FOTO: / Požari bijesne, u Karlovcu izgorjela kuća

Vatrogasci u Kominu i kod Skradina još se bore s vatrenom stihijom, a u međuvremenu je po obali izbilo još požara: kod Vinjanja Donjih i na području Crikvenice – Kotora.

13.8.2012.
8:07
VOYO logo

DUZS je u 20.30 sati izvijestio da se vatrogasci još bore s požarom koji je buknuo na području Skradina. Opožarena površina se procjenjuje na 420 hektara, a gašenje je i dalje u tijeku. Aktivan je kranji sjeveroistočni dio požara koji se nalazi na minski sumnjivom području. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, smrika i borova šuma.

U gašenju sudjeluju županijske vatrogasne snage sa oko 115 vatrogasaca i 42 vozila. Požar gasi i 42 vatrogasca iz Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Karlovačke županije te 50 pripadnika hrvatske vojske. U gašenju požara sudjelovao je i jedan Air Tractor, koji je prestao s gašenjem kako je pala noć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pomoć kod Dubrovnika stigla i vojska

Vatrogasci Dubrovačko-neretvanske županije i dalje gase požar otvorenog prostora na području Komina-Kule Norinske. DUZS je priopćio da su zračne snage koje su tijekom dana gasile požare u Dubrovačko – neretvanskoj županiji napustile požarište. U gašenju sudjeluju županijske vatrogasne snage sa oko 95 vatrogasaca.

Požar gase i 41 vatrogasac iz Varaždinske županije, Međimurske županije i Krapinsko-zagorske županije koji su tijekom noći upućeni na izvanrednu dislokaciju iz kontinentalnog dijela RH. U gašenju sudjeluje i oko 100 pripadnika hrvatske vojske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Procjenjuje se da je opožareno oko 1.000 hektara trave, niskog raslinja i šume.

Također, gašenje požara na području Mokošice i dalje je u tijeku. Požar je aktivan još na zapadnom djelu požarišta prema Grabovici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sredinom dana izbilo je još nekoliko požara: na području Crikvenice-Kotora gorila je borova šuma, a požar je lokaliziran u 20.15 sati. Opožareno je 5 hektara borove šume i niskog raslinja. Gori i na području Vinjana Donjih u graničnom području, a požar gase JVP Imotski i Split te DVD-i Imotski, Lovreč, Zagvozd, Zadvarje, Kučići te sezonske vatrogasne snage.

U karlovačkom prigradskom naselju Jelsa u ponedjeljak poslijepodne je planula obiteljska kuća. Tri ekipe Javne vatrogasne postrojbe Karlovac uspjele su ugasiti i lokalizirati požar koji se vidio iz gotovo svih dijelova grada. Kako je izvijestila PU karlovačka, požar je uz kuću zahvatio i garažu, piše KAportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo