KAOS U BOLNICI / Vatavuk v.d. ravnatelj Vinogradske, Zadravec i dalje optužuje: 'Zatražila sam provjeru, neki odu na bolovanje, a rade privatno'

Za novog v. d. ravnatelja postavljen je dosadašnji šef Klinike za očne bolesti Zoran Vatavuk

12.5.2021.
18:29
VOYO logo

Jedan problem u KBC-u Sestre milosrdnice je riješen. Za novog v. d. ravnatelja postavljen je dosadašnji šef Klinike za očne bolesti Zoran Vatavuk, nakon jučerašnje ostavke Maria Zovaka

Vatavuk je odmah od javnosti tražio timeout dok ne posloži situaciju u bolnici. No, njegova kolegica Dijana Zadravec, koja ne krije da želi na čelo bolnice, nastavlja s prozivanjem liječnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dajte mi timeout"

Pedesetdevetogodišnji oftalmolog Zoran Vatavuk gotovo cijeli radni vijek proveo je u KBC-u Sestre Milosrdnice, a na njemu je sad da pokuša riješiti nagomilane probleme.

"Vas nema toliko puno sada ovdje da bi se ja trebao plašiti, ali moram vam kazati da mi je trema puno veća nego na skupovima stručnim od 500 ili 1000 ljudi. Budite malo tolerantni prema meni, dozvolite mi jedan period, dajte mi timeout da malo posložim stvari", kazao je Vatavuk. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na novu funkciju, pacijenti su mu na prvom mjestu. "Osobni moji pacijenti, okulistički su mi jutros nekoliko puta izrazili sućut i strah ih je da ću se ovdje sad toliko zakopat poslom da neću napraviti ono svoga posla kojeg treba. Želim im kazati da ću ja raditi ovaj svoj posao i nastaviti onako kako jesam", tvrdi Vatavuk. 

Ministar je imenovanje pratio iz Splita. "Poznajem Zorana Vatavuka cijeli svoj radni vijek, stručna je osoba i nadam se da će odgovoriti na sve izazove. Želim da ova priča što prije dobije epilog", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša bolnica nije reality show"

No, problemi koji iskaču na dnevnoj bazi ne daju mu previše vremena za aklimatizaciju. "Naša bolnica nije reality show, to je jedna ozbiljna ustanova i očekujem da se normalno obavljaju poslovi", kazao je predsjednik Upravnog vijeća Tomislav Dulibić

A poslovi se sve teže obavljaju jer radiolozi daju otkaze, zaposlenici pišu prigovore i optužuju za mobing predstojnicu Klinike za radiologiju Dijane Zadravec, koja, pak podnosi prijave za financijske malverzacije i kršenje ugovornih obaveza od strane zaposlenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako vi medicinsku sestru upozorite ili je pozovete na odgovornost zašto je u ponedjeljak 3. svibnja kada smo bili tamo 7 liječnika radiologa vratila 6 pacijentica i pri tom kazala da radiologa nema, ona vas prijavi za mobing. Ja sam zatražila provjeru tih bolovanja jer sam dobila podatak da neki od njih kad su na bolovanju u KBC-u istovremeno privatno rade", kazala je Dijana Zadravec

Image
Sretno mu /

Poznati oftalmolog imenovan za vršitelja dužnosti u KBC-u Sestre milosrdnice: 'Moji pacijenti su mi izrazili sućut'

Image
Sretno mu /

Poznati oftalmolog imenovan za vršitelja dužnosti u KBC-u Sestre milosrdnice: 'Moji pacijenti su mi izrazili sućut'

Natječaj za ravnatelja kreće 21. svibnja

O svim tim međusobnim pritužbama u petak će odlučivat Povjerenstvo za unutarnji nadzor, a natječaj za trajnog ravnatelja raspisat će se 21. svibnja. Zadravec je kandidaturu već najavila, a jasan je i Vatavuk. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekli su mi da vam ne govorim imam li dugoročni plan, ja vam odmah govorim, nemam dugoročni plan", kaže Vatavuk. 

Novi ravnatelj će se birati prema predstavljenom programu, a ne po stranačkoj pripadnosti, kaže državni tajnik ministarstva zdravstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stranačka pripadnost nije uvjet ni kriterij, ali neće nikome ni odmoći", kaže Tomislav Dulibić

Novog ravnatelja predložit će Upravno vijeće, a konačan potpis na imenovanje dat će ministar. Što ako vijeće odabere Zadravec? "Nisam o tome razmišljao, sve ovisi o nizu elemenata", kaže ministar Beroš. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A tko će se sve prijaviti na natječaj znat će se do sredine lipnja.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo