mjere opreza i kontrole /

Varaždinci o salmoneli: 'Tužno je da za svoj novac ne znam što kupujem i jedem'

Image
Foto: Varazdinski.hr

Prije više od mjesec dana Hrvatsku je šokirao slučaj smrti dječaka iz Bregane. Posebice je pažnju javnosti izazvala činjenica da je smrt uzrokovala salmonela koja je pronađena u jajima uvezenim iz Poljske, a kupljenim u Kauflandu.

21.11.2016.
15:36
Varazdinski.hr
VOYO logo

I dok su početne reakcije inspekcija upućivale kako je riječ o izdvojenom slučaju, niz novih slučajeva diljem Hrvatske pokazao je kako se zapravo radi ni o čemu drugom no pohlepi velikih trgovačkih lanaca za profitom, koji je rezultirao kupnjom jeftinih jaja sumnjive kvalitete.

Na to se samo nadovezala neučinkovitost sustava inspekcije uvoznih prehrambenih proizvoda. Kad se u jednadžbu doda i kupovna moć prosječnog hrvatskog građanina (pri čemu je kod Varaždinaca i manja od hrvatskog prosjeka), koji je prisiljen ili kupovati jeftino i upitno, ili preskupo za njegove mogućnosti, nije čudno što je rezultat nezadovoljstvo, a nažalost i nesretni slučajevi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varaždinke i Varaždinci koje smo ispitali o samoj pojavi salmonele tu su nam tezu i potvrdili. Njihove komentare pročitajte na portalu Varaždinski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo