Apel za pomoć /

Vapaj teško bolesne mlade majke: 'Želim s djecom proživjeti još koju godinu'

Image
Foto: Photos/ilustracija

Kako bi se borila protiv zloćudnih metastaza i ostala na životu, mlada se 32-godišnja majka treba financijsku pomoć, pa je pokrenuta i humanitarna akcija

13.6.2017.
10:19
Photos/ilustracija
VOYO logo

32-godišnja Ivana Boras iz Kaštel Kambelovca, majka četvero malene djece, uputila je potresnu poruku: "Želim život. Želim sa svojom dicom proživiti još koju godinu. Želim im još nešto pružiti. Svjesna sam da ozdravljenja nema, ali svaki novi dan proveden s mojom Nikolinom (14), Antom (10), Karmen-Marijom (6) i malenom Lucijom, kojoj su tri godine, kao i s mojim suprugom, za mene je bogatstvo", kazala je, kako prenosi Slobodna Dalmacija.

Život ove mlade majke pretvorio se u pravu noćnu moru u prethodnih godinu dana, kada joj je dijagnosticiran melanom, koji je metastazirao na mozak i jedan limfni čvor. Kazala je kako su joj bolovi u glavi koje je imala prošle godine postali neizdrživi, pa bi odlazila na Hitnu pomoć, gdje bi dobivala injekcije koje bi joj ublažile bol na kratko vrijeme, nakon čega bi se sve opet vratilo na staro. Po primitku na liječenje, ostavljena je u bolnici 40 dana, nakon čega su joj otkrivene metastaze na mozgu, i jedna na limfnom čvoru, "a žarišta nigdje".

Lijekovi koje je nakon toga dobila počeli su joj u potpunosti uništavati tijelo, iako su uklanjali bol. Zatim je bila i na operaciji u Zagrebu gdje joj je uklonjena najveća metastaza, dok su se preostale tri rješavale uz pomoć gama-noža, što se nije pokazalo uspješnim. Uslijedilo je nakon toga primanje toksičnih lijekova, zračenje mozga, da bi nedavni pregled otkrio katastrofalne rezultate - novih deset manjih metastaza koje su se proširile po mozgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnik joj je priopćio da bi za produžetak njezinog života bilo najbolje kombinirati dva lijeka, od kojih je jedan lijek Pembrolizumab, tek odobren, te ga je prisiljena primati u Zagrebu jer se u Splitu bore da ga dobiju na onkologiji. Uz to je tu i drugi lijek, Ipilimumab (Yervoy), a jedna doza koju bi trebala primati svaka tri tjedna stoji oko 20 tisuća dolara.

"Uzimala bih ga dok god mi bude djelovao i produžavao mi život", kazala je Ivana, 

Kaštelanska udruga "Sv. Jeronim" organizira humanitarnu akciju za pomoć Ivani Boras. Žiro-račun na koji se može uplatiti novac za liječenje Ivane otvoren je u Privrednoj banci Zagreb. Svi ljudi velikog srca mogu uplatiti donacije na račun broj: HR0623400091510869599.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo