Vapaj S.O.S. na Trgu bana Jelačića

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održan je vjerojatno najmanji prosvjed protiv Vlade Jadranke Kosor.

5.4.2011.
20:00
VOYO logo

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića u još jednom prosvjedu protiv Vlade Jadranke Kosor u utorak predvečer okupilo se svega 50-ak ljudi. Započeo je performansom, u kojem su prosvjednici kredom nacrtali poruku Vladi na tlu Trga: OSTAVKA, a svojim su tijelima formirali znak S.O.S. Kako ih je bilo izuzetno malo, zamolili su i prolaznike da im pomognu.

Prosvjednici su odmah na početku shvatili da odaziv nije dovoljno velik da krenu u šetnju gradom, pa se od toga odustalo, tako da prosvjed nije trajao niti sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u petak 1. travnja oko 400 do 500 nezadovoljnih građana je posjetilo sjedišta državnih tvrtki koje su sudjelovale, ili čija su se imena spominjala, u brojnim aferama. Taj prosvjed, kao i ovaj danas, organizirali su nezadovoljnici preko Facebooka koji su se odijelili od Ivana Pernara, uz podršku nekih manjih sindikata. Pernar je, pak, održao jednako malen prosvjed u subotu, kada je između 50 i 100 građana u tišini prošetalo centrom grada.

Na Facebook grupi 'Veliki prosvjed za rušenje Vlade' postavljena je i anketa putem koje organizatori žele saznati koji dan građanim najviše odgovara za organiziranje prosvjeda. Zasad je subota najpoželjniji dan, a među odgovorima ponuđeni su još i petak, te petak i subota naizmjenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se neka odluka ne donese na Facebooku, zna se samo da je Pernar najavio prosvjed u srijedu u 19 sati na Cvjetnom trgu, dok su današnji prosvjednici najavili još jedno okupljanje u petak u 18. Između ta dva prosvjeda trebao bi se održati i onaj u četvrtak, u 11 prijepodne na Cvjetnom trgu, povodom otvaranja Horvatinčićevog trgovačkog centra Cvjetni.

specijal-201011220227004-Više o temi Prosvjedi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201104010711006 arti-201104040168006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo