VAKULA UPOZORIO: / Noć punog Mjeseca nagovješćuje drastičnu promjenu, stižu nevolje i veliki pad temperatere. Evo kad točno

Image
Foto: Pixsell

U Dalmaciji bi ovog vikenda ponegdje moglo biti i vruće, a more će i dalje biti ugodno za kupanje

14.9.2019.
17:24
Pixsell
VOYO logo

"Stabilan, sunčan, većinom i vedar petak, te mnogima ugodno topao, u Dalmaciji čak i vruć - uvod je u u podjednaki vikend, tijekom kojeg će oblaka ipak biti malo više nego tijekom petka. No, u noći punog mjeseca još većinom malo ili nimalo, što će pridonijeti izraženijem ohlađivanju, na kopnu i jutarnjoj svježini, ponegdje i magli", najavio je meteorolog HRT-aZoran Vakula.

Danas biste čak mogli očajnički tražiti hlad, a slično će vrijeme biti i početkom sljedećeg tjedna. No u utorak i srijedu, temperatura će se osjetno sniziti, uz pljuskove, grmljainu, a ponegdje i ozbiljnije nevrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako ono i izostane - bura gotovo sigurno neće! I to često jaka, podno Velebita i olujna, možda čak i ne samo na udare", upozorio je Vakula.

Detaljna prognoza

Subota će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti većinom sunčana, tijekom dana uz prolazno više oblaka, bez kiše. Uz povremeno umjeren sjeverni vjetar najviša će temperatura biti 25, 26 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podjednako toplo i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će se izmjenjivati sunčana i oblačna razdoblja, ali kiša će izostati. Jutro i dalje svježe uz temperaturu oko 13 °C.

Na sjevernom Jadranu bit će više vjetra, podno Velebita s jakim pa i olujnim udarima. Dok će uz obalu biti sunčano, uglavnom u Gorskom kotaru sunce će povremeno zaklanjati oblaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji bi ponegdje moglo biti i vruće, a more će i dalje biti ugodno za kupanje.

Na jugu Hrvatske ljetni ugođaj - sunčano, često i vedro, te uglavnom vruće. Jutarnju buru danju će zamijeniti zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka bit će od 20 do 23 °C, u unutrašnjosti i oko 17 °C, a najviša uglavnom između 29 i 31 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu će sunčano i vrlo toplo, mjestimice čak i vruće biti sve do srijede, kada dolazi izražena promjena vremena, najprije na sjeverni Jadran, a u noći na četvrtak i sve do juga zemlje. Pljuskovi praćeni grmljavinom bit će česti, a moguće je i nevrijeme. Nakon umjerenog juga od srijede će zapuhati jaka, na udare i olujna bura, a temperatura će se sniziti.

Kopno

Stabilnom vremenu doći će kraj u utorak poslijepodne, kada će se sa sjevera jače naoblačiti uz kišu, pa i grmljavinu, te osjetan pad temperature zraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo