VAKULA NAJAVIO ŽESTOKU PROMJENU: / Za vikend stiže značajno pogoršanje vremena

Image

Produženi vikend pred nama donosi veliku promjenu vremena, piše Zoran Vakula. Srećom, dodaje, bit će tek kratkotrajna.

4.8.2016.
12:58
VOYO logo

Meteorolog HRT-aZoran Vakula u još jednoj svojoj prognozi u stihovima najavio je značajno pogoršanje vremena za vikend, posebice u subotu kada nas, ističe očekuje, olujno nevrijeme, tuča, zahladnjenje, a na moru i bura.

Srećom, piše, bit će to tek kratkotrajno pa nam se ljeto vraća već sljedećeg tjedna. Njegove stihove s još nekim detaljima o prognozi prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najprije vedrina, vrućina i sparina, pa nova nagla i jaka promjena, ponegdje olujna, na moru još i burna! Srećom za većinu, samo kratkotrajna!

Premda ni danas i sutra vrijeme neće svima biti idilično, ono za vikend, osobito u subotu - bit će još više kritično!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok će se padu temperature zraka neki i veseliti, drugi bi zbog bure mogli u redovima satima "čamiti". A i olujno nevrijeme i tuča nekima će nevolje stvoriti!

Kada su i gdje na rasporedu ove meteo-teme podrobnije pogledajte u HTV emisijama Vrijeme. I u poslijepodnevnom Regionalnom dnevniku, možete vidjeti zanimljivu burno-kišovitu sliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu, proteći će uz mnogima teško podnošljivu sparinu i vrućinu. Kasno navečer, i u noći atmosfera će se destabilizirati - manje zbog koncerta, a više zbog promjene meteo uvjeta!

Sinjski momci i alkari mogli bi "prespavati" kišu i grmljavinu, ali neće moći i silnu buretinu. No, oko sokolovo i čvrsta desnica, bit će jači od bure i razvedrit će mnoga lica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bura će potkraj nedjelje i u noći na ponedjeljak slabiti, nadajmo se dovoljno da se možete s mora vratiti.

A sljedeći tjedan "povratak" ljeta uz znatno poboljšanje meteo-uvjeta, pa čak i uz žalbe nekih da im vrućina smeta....

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, ako ne želite komentirati: 'Zbog bure se satima iz kolone nisan mak'a.', tijekom vikenda obavezno slušajte nove prognoze, i naravno - savjete HAK-a."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo