VAKULA OTKRIVA / Slijedi nam 'kuhanje' na iznadprosjecnim temperaturama, ali ne samo ovaj tjedan

Nakon sto je u prvih deset dana svibnja bilo toplo u ovom dijelu godine kao rijetko dosad, iznadprosjecna se toplina nastavlja. Ne samo u ovome tjednu.

11.5.2015.
9:24
VOYO logo

Tako je barem bilo prema podacima s meteoroloskih postaja DHMZ-a.

Pritom ce povremeno biti i hladnijih razdoblja, mozda i duljih, ali vrlo je malo vjerojatno da ce srednja mjesecna temperatura nekog od mjeseca u nastavku godine biti osjetno niza od visegodisnjeg prosjeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To nuzno ne znaci da ce godina biti rekordno topla kao u vecini mjesta prosla, iako – po srednjoj godisnjoj temperaturi vjerojatno nece biti ni jako daleko od nje. Ali gotovo posvuda hoce po godisnjoj kolicini oborine, pise glavni meteorlog HRT-a Zoran Vakula.

Prema podacima DHMZ-a danas ce biti suncano, ponegdje uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistocni, a u Slavoniji i sjeverozapadni, u prvom dijelu dana mjestimice moguce i jak. Na Jadranu slaba i umjerena, u Dalmaciji mjestimice jaka bura i sjeverni vjetar, na otvorenom moru poslijepodne sjeverozapadnjak. Najvisa dnevna temperatura izmedu 18 i 23, na Jadranu 22 i 27 ?C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak ce biti pretezno suncano, potkraj dana na zapadu uz povremeno umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjeren juzni i jugoistocni, a na Jadranu mjestimice umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najniza jutarnja temperatura zraka od 6 do 10, na Jadranu od 14 do 17, a najvisa dnevna vecinom izmedu 23 i 26 ?C.

Izgledi vremena od 12.05.2015. do 14.05.2015.

Pretezno suncano, a potkraj srijede te osobito u cetvrtak moguci su lokalni pljuskovi praceni grmljavinom. Vjetar vecinom slab, a u cetvrtak ce zapuhati umjeren jugozapadnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve toplije

Jutro samo u utorak razmjerno svjeze, dok se danju ocekuje iz dana u dan sve toplije. Prevladavat ce suncano, a u cetvrtak uz jacanje juga ocekuje se umjeren porast naoblake. Maksimalna temperatura zraka uglavnom od 25 do 27 ?C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo