VAKULA NAJAVIO PROLJEĆE USRED ZIME: / Temperature će biti rekordne, najviše u povijesti mjerenja - evo kada stiže prava zima

Image
Foto: Pixsell

Meteorolog Zoran Vakula kaže da će srednja temperatura zraka, ali i srednja najviša i najniža dnevna temperatura biti gotovo rekordna u dosadašnjoj povijesti mjerenja.

5.1.2018.
8:56
Pixsell
VOYO logo

Blagdani su protekli u iznadprosječno visokim temperaturama za ovo doba godine, a takvo će se vrijeme nastaviti i idućih dana.

Vikend još topliji nego početak tjedna

Vikend će biti još topliji nego početak tjedna, a meteorolog Zoran Vakula za HRT kaže da će srednja temperatura zraka, ali i srednja najviša i najniža dnevna temperatura biti gotovo rekordna u dosadašnjoj povijesti mjerenja. Na kopnu će puhati jugozapadnjak, a bit će i sunca i oblaka, ali i povremene kiše. Promet obalom i morem otežavat će jugo, koje će ponegdje biti i olujno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istoku zemlje danas će biti promjenjivo oblačno, a ponegdje će biti i nešto kiše. Najniža temperatura bit će od 2 do 5 stupnjeva, a najviša dnevna od 12 do 14. Slično će biti i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će najniža jutarnja temperatura biti visoka, a ponegdje i viša od prosječne dnevne za početak siječnja. Noćas, a mjestimice i sutra prijepodne očekuje se malo kiše, posebno u sjevernim dijelovima zemlje.

Olujno jugo otežavat će promet

Na sjevernom Jadranu očekuje se umjereno i jako jugo pa će more biti valovito, no zapadno od Istre vjetra neće biti. U Rijeci bi moglo pasti još nešto kiše, kao i na srednjem Jadranu i otocima, posebice prema večeri. Tijekom noći se nešto kiše očekuje i u unutrašnjosti Dalmacije, gdje će najniža temperatura biti od 1 do 4, uz more od 8 do 10, a najviša od 12 do 15 stupnjeva Celzijevih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju i ponedjeljak očekuje se još više vjetra, a jugo će ponegdje biti i olujno pa će znatno otežavati prometovanje, a za neka plovila će promet biti i onemogućen. Vikend bi u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj trebao proteći toplo, suho i uglavnom sunčano, a kiša se očekuje uglavnom uz Jadran. Niže temperature, one primjerenije siječnju, očekuju se potkraj idućeg tjedna, kaže Vakula u svojoj prognozi za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo