Internacionalni festival animiranog filma /

VAFI: Varaždin će od 19. do 24. travnja postati 'centar svjetske animacije'

Image

Sedmi po redu VAFI - Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin, održat će se od 19. do 24. travnja, a ovogodišnji partner je Izrael. Tako će u šest dana trajanja biti prikazan 871 film u dvije sekcije (Senior i Junior) i dvije radionice, a u Varaždin stiže 80 gostiju.

12.4.2016.
12:34
VOYO logo

Osim toga VAFI ima i odgojnu komponentu koju su prepoznali UNICEF Hrvatska i Ured pravobraniteljice za djecu Republike Hrvatske koji dodjeljuju Plavi VAFI za film koji najviše promiče dječja prava i natjecateljski karakter u sekcije filmova koje su radili djeca.

Službeno otvorenje je u četvrtak, 21. travnja s početkom u 18.30 sati u kinu Galerija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Sretni smo što smo zaprimili velik broj prijava u obje sekcije. U sekciju Junior spadaju filmovi nastali od djece i mladih do 18 godina, a u Senior spadaju filmovi za djecu i mlade do 18 godina, koji su snimili odrasli, profesionalci. Pristiglo je mnogo filmova, a u sekciji Junior, internacionalni je žiri odabrao 128 filmova, dok je žiri za Seniore (sastavljen od članova VANIME) odabrao 97 filmova. Projekcije će biti u kinu Galerija. Publici nudimo kvalitetan sadržaj, a primarni cilj je pokazati da je animacija umjetnička i kreativna forma te smo sretni da imamo istomišljenike diljem svijeta, ali i podršku u lokalnoj zajednici - naglasila je Sandra Malenica, programska direktorica festivala.

Na 7. VAFI stiže više od 80 gostiju iz brojnih zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu Varaždinski.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo