'NAJBOLJE ZA SVE' / Paladina: 'Moja odluka nije nastala preko noći, duboko je promišljena'

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina se obratio novinarima nakon što je premijer Andrej Plenković objavio da više nije ministar a da njegovo mjesto dolazi Branko Bačić

11.1.2023.
19:16
VOYO logo

"Od sutra više nisam ministar u Vladi RH. Svoj odlazak iz Vlade sam najavio premijeru prije otprilike dva mjeseca te smo se dogovorili kako ću napustiti dužnost ministra početkom ove godine s obzirom na brojne važne aktivnosti ove Vlade. Moja odluka nije nastala preko noći, duboko je promišljena i siguran sam da je najbolja za sve. Prije 10 mjeseci nisam se gurao u politiku, nisam imao ambiciju biti ministar. Dobio sam poziv i prihvatio ga iz jednog jedinog razloga: pomoći ubrzati obnovu. S jedne strane zadovoljan sam određenim pomacima. Osvrnut ću se na nekoliko ključnih točaka. Jako sam zadovoljan napretkom realizacije projekata iz Fonda solidarnosti", rekao je Ivan Paladina nakon što je premijer Andrej Plenković najavio da on više neće obnašati funkciju ministra.

Realizacija prije 10 mjeseci je bila ukupno 7 posto ukupne alokacije za oba potresa, danas je to gotovo 40 posto ukupne alokacije. Naše je Ministarstvo u suradnji i uz veliki napor brojnih resora u vladi koji rade na realizaciji i brojnih krajnjih korisnika značajno doprinijelo upravo tom ubrzanju i unapređenju. U posljednjih pet mjeseci se broj javnih projekata i gradilišta gotovo udvostručio. Isto tako broj projekata koji su u fazi ugovaranja radova se također gotovo udvostručio. Trendovi realizacije značajno rastu. Ako se taj trend nastavi, apsolutno imamo velikog razloga za optimizam", rekao je Ivan Paladina nakon što je premijer Plenković objavio da je smijenio njega i ministricu Tramišak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drugi segment kojim sam zadovoljan je unaprjeđenje dinamike obrade zahtjeva za obnovu privatnih objekata, kuća i zgrada. U posljednjih 10 mjeseci smo obradili gotovo isti broj zahtjeva kao prethodne dvije godine. Dinamika se iz mjeseca u mjesec povećava i samo neka se nastave ovi trendovi", kazao je pa rekao da je treći segment kojim je zadovoljan unaprjeđenje i dodatna promocija mdoela konstrukcijske obnove i gradnje obiteljskih kuća uz novčanu pomoć države, tzv. model samoobnove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo