'minimum korektnosti' / Milanović o obuci Ukrajinaca: 'Šačica šarlatana želi se dopasti nekom u Bruxellesu. Bačić? Nije jedini'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Komentirao je i premijerovih šest godina na vlasti, ali i istragu o smrti novinara Matijanića

19.10.2022.
14:56
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Republike prisustvovao je sjednici Ekonomskog savjeta pod nazivom „Analiza ekonomske situacije u 2022. u Republici Hrvatskoj i očekivani ekonomski trendovi u sljedećoj godini“. Nakon toga držao je predavanje studentima Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu na temu „Geopolitika i posljedice za ekonomiju“.

Tko je ruski čovjek? Ja ili Plenković?, pita se predsjednik pa najavu da će se na hrvatskom tlu uvježbavati ukrajinski vojnici kaže da su to napori par naših bezveznjaka koji se želi dopasti nekom u Bruxellesu? Ovo nije samo zbog Ukrajinaca, da je riječ i o Americi bilo bi isto, govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vojnike zemlje u ratu s Rusijom, to možemo, ali ne možemo poslati vojnike u BiH? Tad smo opasni. Neću dopustiti da šačica šarlatana, Hrvatsku uvale u bilo to što je minimum korektnosti i solidarnosti. Hrvatski vojnici nisu školovani da bi vodili tuđe ratove", kaže.

Upitan pomažu li hrvatski vojnici ukrajinskima, kaže da nema informaciju o tome, a ako se to dogodilo bez njegova znanja, onda će oni koji su to odlučili odgovarati i bit će potjerani, govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
rusi zadovoljni /

Milanović ponovo postao zvijezda ruskih medija! 'Priznao je da NATO sudjeluje u ratu'

Image
rusi zadovoljni /

Milanović ponovo postao zvijezda ruskih medija! 'Priznao je da NATO sudjeluje u ratu'

Opet govori o ukrajinskim vježbama na hrvatskom tlu pa kaže da je moguće.

"Teoretski je moguće, na meni je da upozorim za retardiranost takve politike. Tko glasa za to, za mene nje normalan. Ukoliko se stvori dvotrećinska većina, ako imaju instruktore koje trenutno nemamo, mogu", ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodi kako gleda hrvatski interes, kako je ovo naša kuća. Ruski rat nam, navodi, ne ugrožava, vodi se na tlu treće države, nije članica NATO-a, nismo se obvezali, ističe.

Pozvan je i da ocijeni premijerovih šest godina na vlasti, a kaže kako je neki dan rekao da ga takav način ponašanja kvalificira ga kao zaštitnika lopova. Točno sam rekao, ističe. Spominje tu Agrokor i BORG grupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja Vlada je dobila izbore, dobio sam Hrvatsku u polukliničkoj smrti. Dao sam od sebe što sam mogao i dajem sad, od nasilnih otimača ne možeš drugačije nego riječima. A on ljude optužuje da su ruski špijuni, za to su nekada dobili metak", rekao je.

"Mogu se s nekim rugat, podcjenjivat, objektivno podcjenjivat, ai nikad neću reći da radiš za Hitlera ili Putina kojeg smatraju opasnim. Reci da sam glupav", ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i smrt novinara Matijanića, a podsjeća na izvješće Komore. Ističe kako je čuo da lijeka nije bilo pa treba utvrditi zašto ga u cijeloj Dalmaciji nema. "Tu je bilo šlamperaja i došlo je do smrti čovjeka koji nije trebao umrijeti", kaže.

Opet se osvrnuo na to što Ante Bačić ide u Ratnu školu pa navodi kako je to kronični bezobrazluk, kako je predsjednik Sabora pisao predsjedniku Saborskog odbora. "Sadržaj je frapantan, zgrožen sam. Zvali su nekog no name u Ministarstvu obrane i on im je rekao da može. Jandroković se odmiče, a ti si itekako uvučen, HDZ-ovski. Umjesto da provjeriš. Tamo piše da oni s tim nemaju veze. Čovjek se ne da, želi da se bagerima izbaci van da može biti mučenik pa da može na izbore. Običan političar. Prvi put u 24 godine, HDZ-ovci se dogovore da svog pajdu, pazite tamo se ne polažu ispiti, da ga stave da tamo boravi. Upiši se u Algebru, na Vern", govori predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjeća kako on i dalje čeka. Kako je premijer rekao da je pisao Ministarstvu obrane, a ono se već očitovalo. Tvrdi kako nije jedini i kako tamo ima još jedna osoba koja je tamo ukrcana kao slijepi putnik, a radi u nevladinoj organizaciji, nije državnik.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo