NIGDJE MU SE NE ŽURI / Plenkovića pitali kad će raspetljati detalje plinske afere, on: 'Kad budemo htjeli'. Vojska na granice? 'Nismo u ratu'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Na pitanje zašto, sada već bivšem, čelniku HROTE nije produžen mandat, rekao da je da su na tu poziciju privremeno stavili drugog čovjeka. 'Ići će natječaj, doći će netko drugi. Abramović je koliko sam razumio pred kraj svog radnog vijeka, odradio je već dva mandata', poručio je

22.9.2023.
12:44
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković te ministri Oleg Butković i Davor Filipović bili su na predstavljanju nove investicije vrijedne 52 milijuna eura i projekta INTEGRA u Pharma Valley kompleksu tvrtke Jadran u Rijeci.

Nakon toga je stao pred medije, pohvalio projekt i kazao da je sjajan primjer ulaganja u istraživanje, razvoj, proizvodnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari upitali kad će raspetljati sve što se događalo s aferom 'plin za cent'. "Sve isto, kad budemo htjeli", hladno je poručio premijer.

Dotaknuo se i odlaska čelnog čovjeka HROTE, Borisa Abramovića, pa rekao da je s tog mjesta otišao zato što mu je istekao mandat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Abramović je, inače, prvo čovjek koji je upozorio na aferu s plinom u HEP-u.

Image
ŽUSTRO /

Posvađali se Plenković i Benčić. Premijer: 'Nemoćni ste, patetični i jadni'

Image
ŽUSTRO /

Posvađali se Plenković i Benčić. Premijer: 'Nemoćni ste, patetični i jadni'

Na pitanje zašto mu nije produžen mandat, premijer je rekao da je razlog to što su na tu poziciju privremeno stavili drugog čovjeka. "Ići će natječaj, doći će netko drugi. Abramović je koliko sam razumio pred kraj svog radnog vijeka, odradio je već dva mandata", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku je izbjegavao pitanja vezana uz potencijalne daljnje smjene oko plinske afere. Na pitanje o daljnjim potezima i mogućim sankcijama samo je dodao "kad bude, reći ću vam sve".

Komentirao je i situaciju s migrantima nakon incidenta u blizini granice s Bosnom i Hercegovinom od prije nekoliko dana te ideje Mosta koji traže slanje vojske na granice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odmah ćemo ih poslušati", ironično je rekao Plenković. "Nema vojske na granicama, nije Hrvatska u ratu. 6500 hrvatskih policajaca štiti hrvatsku granicu, vanjsku granicu Europske Unije, šengenski prostor. Te ideje ignorirajte".

Kazao je da migracijska kriza traje još od 2015. godine i da je to globalni problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Hrvatskoj u odnosu na neke druge zemlje taj je problem minoran. Pogledajte Italiju, što se zbivalo u Španjolskoj, situaciju u Francuskoj, Njemačkoj. Što se nas tiče, Hrvatska poštuje svoje pravo i europske i međunarodne norme, štiti vanjsku granicu, a istodobno ne diže bodljikavu žicu niti zidove prema Hrvatima u Bosni i Hercegovini. Što se tiče migracijske politike, ministar unutarnjih poslova je to jučer dosta elaborirao. Ono što očekujemo je od naših partnera, a to je prije svega Bosna i Hercegovina, da i njihova policija kontrolira izlaz iz zemlje, a ne samo da hrvatska kontrolira ulaz", zaključio je.

Nedavi potezi Tomislava Karamarka podigli su dosta prašine u javnosti zbog čega mnogi vjeruju da planir izaći na izbore. Plenković je kratko rekao da mu Karamarko nije nikakva prijetnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Plenkovića pitali kad će raspetljati detalje plinske afere, on: 'Kad budemo htjeli'. Vojska na granice? 'Nismo u ratu'

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo