nije ostao dužan / Plenković uzvratio Milanoviću: 'Ne slušam previše što govori. Njegove izjave zvuče kao da je pod utjecajem opijata'

Image
Foto: Marko Prpić/Pixsell

Najavio je da će u četvrtak izaći s novim prognozama gospodarskog rasta te se očekuje da će biti iznad dva posto. Osim toga, komentirao je današnje izjave predsjednika Milanovića, ali se dotaknuo i štrajka sudaca, kao i nesreće u sisačkoj bolnici

24.4.2023.
18:51
Marko Prpić/Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković obratio se javnosti nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a.

Rekao je kako gospodarski pokazatelji idu u prilog vladi. "U četvrtak ćemo izaći s novim prognozama gospodarskog rasta i očekujemo da će biti iznad 2 posto. Smanjili smo javni dug i cilj nam je smanjiti ga na 60 posto, a bili smo u vrijeme covid krize na 80 posto", rekao je na početku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotaknuo se izjava predsjednika Milanovića.

"Obavijestili su me što je sve govorio. Vidim da se on bavio i temom opijata u svakom slučaju ako ih ne konzumira, njegove izjave izgledaju kao da je pod utjecajem opijata. Prema tome to je najbolje rješenje za ono što on govori. Očito da ga ta tema strašno intrigira i zanima", rekao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče naše politike prema BiH, želimo joj stabilnost i očekujemo isto od svih aktera od tamo, uspostavu funkcionalne vlasti kao i napredak građana. Izjave koje dovode do dešifriranja tendencija o separatizmu najviše štete donose pripadnicima srpskog naroda unutar BiH. One nisu realne, nego su i loše, nas to ne iznenađuje ali ja bih sugerirao da se oni fokusiraju na dobro zemlje, to i mi želimo za hrvatski narod u BiH, ali i svim ostalima", rekao je premijer dodajući sva dobra koja je Vlada napravila u BiH, očekujući dobrosusjedske odnose kao i do sada.

Image
ponovo po premijeru /

Milanović o Plenkoviću: 'Razbarušen kao moruzgva. Glavnu odvjetnicu mota kao gibanicu oko lakta'

Image
ponovo po premijeru /

Milanović o Plenkoviću: 'Razbarušen kao moruzgva. Glavnu odvjetnicu mota kao gibanicu oko lakta'

Na pitanje je o slučaju oko sisačke bolnice i dvije žene koje bile u jednom bolničkom kevetu, a tek danas se saznalo da je jedna preminula, odgovorio je: "Tamo se utvrđuje što se dogodilo, ministarstvo zdravstva uputilo je tim da s ravnateljem utvrdi što se dogodilo.  To sam već komentirao -  to niti je normalno, niti uobičajeno, niti dobro".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je riječ o sucima, smatra da nema argumenta za njihov štrajk.

"Mislim da na stol treba staviti koliko su plaće rasle, sama osnovica je otišla gore za 33 posto. Koliko je tu prava unaprijeđeno. Imamo prosječni rast svih plaća, mi ćemo nastaviti sa unaprijeđivanjem, smisao naše politike socijalne kohezije i je bilo pmooći našim građanima i gospopdarstvu i o tome najbolje govori da imamo iste cijene struje i plina, kao i ciljane konkretne pomoći koje dajemo građanima i zato mi se čini da ne vidim potrebu za štrajkom, ali Vlada svakako želi riješiti probleme", zaključio je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelu izjavu možete pogledati ovdje:

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo