čestitao nogometašima na pobjedi / Plenković o protjerivanju diplomata i odnosu sa Srbijom: 'Reagirali smo primjereno'

Image
Foto: Karlo Klasic/PIXSELL

Na dnevnom redu sjednice Vlade je prijedlog zakona o inkluzivnom dodatku te prijedlog izmjena i dopuna Zakona o doplatku za djecu kojima će se, prema najavama iz Vlade, omogućiti veća izdvajanja za osobe s invaliditetom. Vlada će donijeti i dva programa potpore uslijed izbijanja afričke svinjske kuge

23.11.2023.
13:07
Karlo Klasic/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković sjednicu Vlade započeo je s isticanjem prijedloga državnog proračuna za iduću godinu. Plenković je podsjetio na prijedlog "uključivog, razvojnog, socijalno osjetljivog" prijedloga proračuna koji je predstavio s ministrom Primorcem.

"Naglasili smo kako se ova proračun održiv i ambiciozan. Sadrži bitnu socijalnu komponentu za pomoć građanima i gospodarstvu", kazao je premijer i dodao kako se smanjuje udio javnog duga u BDP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujemo daljnje usporavanje inflatornih pritisaka i time bismo zaokružili proces financijske konsolidacije", kazao je i dodao kako to pokazuje i veliko povjerenje građana koji su više od milijardu eura uplatili u državne obveznice.

"Imali smo veliki radni sastanak o strateškom programu EU-a", kazao je Plenković i nabrojio europske čelnike koji su došli u Zagreb zbog toga, a podsjetio je i na prvi dolazak talijanske premijerke u više od 20 godina i dogovorili da se u veljači održi i ministarski sastanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preuzet je i treći borbeni Rafal, prvi jednosjed. Do kraja travnja trebalo bi ih stići šest, kazao je te potom dodao kako je zadovoljan prijedlogom zakona o hrvatskom jeziku.

Image
hvalisanje u saboru /

Plenković predstavio proračun i poručio: 'Simpatična curica mi je rekla hvala na ručku'

Image
hvalisanje u saboru /

Plenković predstavio proračun i poručio: 'Simpatična curica mi je rekla hvala na ručku'

"Bez pojašnjenja bilo kakvih detalja, mi smo reagirali odmah po načelu reciprociteta i obavijestili Veleposlanstvo Srbije da jednog diplomata proglašavamo nepoželjnim. Reagirali smo jedino primjereno kako se u takvim situacijama može. Ovakvi potezi ne pridonose uspostavi povjerenja između dvije države", kazao je premijer o protjerivanju Šnajdera iz Beograda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotaknuo se u uvođenju besplatnog obroka u osnovne škole u što je uloženo 70 milijuna eura godišnje te besplatan prijevoz za sve učenike.

"Izmjenama povećavamo iznos prosječnog mjesečnog o+dohotka po članu kućanstva za 70 posto. Broj obitelji koje primaju doplatak povećat će se sa 126.000 na 271 .000, a broj djece se udvostručuje", kazao je i dodao da su ta to povećana proračunska sredstva za skoro 90 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da se danas osvaja i zakon o turizmu. Zahvalio se svima koji su organizirali Dan sjećanja Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Za kraj je čestitao hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na odlasku na Europsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Velika čestitka izborniku Daliću i igračima i Luki Modriču na kvalifikacijama", kazao je i dodao kako se ovime potvrđuje kvaliteta hrvatskog nogometa.

Otvoreni su i radovi na novom plinovodu Zlobin – Bosiljevo, rekao je premijer na Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo