SRIJEDA - 17. TRAVNJA / Plenković o datumu izbora: 'Malo je neobično, ali nama sve paše. U odličnoj smo formi'

'Nećemo spekulirati koje su namjere, nama je svejedno, imamo svoja postignuća i reputaciju, program i viziju budućnosti Hrvatske. Što se nas tiče, bilo koji dan je bio prihvatljiv. Sad je sve definirano i idemo u pripreme za novu kampanju', poručio je entuzijastično Plenković

15.3.2024.
12:14
VOYO logo

Premijer i predsjednik Andrej Plenković daje izjavu za medije. Komentirao je objavu datuma izbora koji će se održati 17. travnja u srijedu.

"Mi smo više puta rekli nakon što smo najavili da će se Sabor raspustiti ovog tjedna da su nam svi datumi prihvatljivi. Sad sam primio vijest da je određen termin 17. travnja - u srijedu. Nama je sve dobro, sve paše. HDZ i naši partneri su spremni za demokratski test pred narodom i biračima. Malo je neobično što je u sredini tjedna, ali sve je u okviru zakonskih odredbi. Veselimo se kampanji i idemo po novo povjerenje hrvatskih građana", poručio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'NAVRAT-NANOS' U KAMPANJU /

Krešimir Macan komentirao Milanovićevu odluku: 'Ne znam zašto je ovo napravio oporbi'

Image
'NAVRAT-NANOS' U KAMPANJU /

Krešimir Macan komentirao Milanovićevu odluku: 'Ne znam zašto je ovo napravio oporbi'

Na pitanje očekuje li veću izlaznost zbog datuma izbora, Plenković je odgovorio:

"Nećemo spekulirati koje su namjere, nama je svejedno, imamo svoja postignuća i reputaciju, program i viziju budućnosti Hrvatske. Što se nas tiče, bilo koji dan je bio prihvatljiv. Sad je sve definirano i idemo u pripreme za novu kampanju"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su pitali hoće li termin izbora komplicirati stvari s obzirom na to da je većina izbornih mjesta u školama:

"To možete adresirati onome tko je odabrao termin. Kao i veće izazove i krize koje smo riješili - riješit će se i to"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li ga iznenadio Milanovićev izbor, Plenković je poručio:

"Meni je bilo svejedno, u potpunosti sam spreman na izbornu utakmicu. Svi smo u odličnoj formi, vidimo rezultate", rekao je premijer pa nabrajao pakete pomoći koje je donijela Vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao i dosad bit ćemo oni koji nisu isključivi, oni čije se političke parole ne svode na mržnju i difamiranje nego na rješavanje konkretnih pitanja hrvatskih ljudi. To je razlika koja se vidi, mi smo za izbore u potpunosti spremni. Mislim da nas ljudi dovoljno poznaju. U programu ćemo predstaviti nove ideje, ciljeve i ambicije. Ono što smo obećali 2016. i 2020. godine u najvećoj smo mjeri ispunili. Neke stvari i puno ranije", rekao je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo