problema je puno / Bačić nakon sastanka parlamentarne većine: 'Dali smo podršku ministru Berošu'

Neki koalicijski partneri, ususret inicijativi za opoziv Beroša u Saboru, otvoreno zazivaju rekonstrukciju Vlade

21.4.2021.
10:30
VOYO logo

Parlamentarna većina okupila se na sastanku u Banskim dvorima. 

Branko Bačić, predsjednik saborskog Kluba HDZ-a, rekao je kako ih je premijer upoznao s najnovijim aktivnostima Vlade, borbi protiv covida-19 i obnovi nakon potresa. Govorilo se i radu Sabora. Bila je to redovita sjednica, kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dali smo našu punu podršku aktivnostima Vlade", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li bilo riječi o inicijativi pokretanja opoziva ministra Vilija Beroša, odgovorio je: 

"Do kraja lipnja bit će cijepljeno 55 posto populacije starije od 65 godina i zadovoljni smo tijekom cijepljenja. U tijeku je sastanak ministra Beroša sa vodećim ljudima zavoda za javno zdravstvo oko cijepljenja. Dali smo podršku ministru Berošu da nastavi s aktivnostima, da se nastavi na visokoj razini sama tehnička provedba cijepljenja. Konkretnije odgovore moći ćemo dati kad oporbeni prijedlog dođe u Sabor. Ovako apstraktno, bez dokumenta ikakvog, nismo ulazili u pojedinačne pritužbe na rad ministra Beroša. Čvrsto stojimo iza rada Vlade i njihovih."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je riječ o proceduri opoziva, ako zahtjev oporbe dođe u Sabor ovih dana, rasprava bi se trebala održati do kraja procesa lokalnih izbora, dakle do drugog kruga, s tim da Sabor ima pauzu od 7. svibnja tjedan dana, pojasnio je.  

"Sve dosadašnje inicijative o opozivu ministara završile su neslavno. Tako će biti i ovaj put. Oporba će skupiti 30 do 40 potpisa, a vladajuća većina će dati podršku Vladi i ministru Berošu", poručio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je riječ o obilježavanju sutrašnje komemoracije u Jasenovcu za koju su predviđene tri kolone, kazao je da se ona održava u skladu s utvrđenim epidemiološkim okvirom. 

"Iz toga je proizašao i takav protokol. Nema potrebe glumatati nikakvo zajedništvo kojeg očito nema", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
poslali priopćenje /

Bivši Sanaderov ministar ostao bez posla od milijun kuna: Ministarstvo zdravstva poništilo natječaj

Image
poslali priopćenje /

Bivši Sanaderov ministar ostao bez posla od milijun kuna: Ministarstvo zdravstva poništilo natječaj

Premijer Andrej Plenković kazao je da njegova podrška kao i podrška Vlade Berošu neupitna, no želi se uvjeriti ima li njegov ministar povjerenje koalicijskih partnera. Osim toga, Radimir Čačić (Reformisti) otvoreno zaziva rekonstrukciju Vlade na ljeto. 

“Tema rekonstrukcije vlade ne postoji”, kazao je Plenković u utorak. “Ili on sanja, ili sam je nešto prespavao. Nikada nismo razgovarali o takvoj temi, nit je on premijer, niti on odlučuje“, kazao je Plenković o Čačiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo