Uživo iz gradskog prijevoza: Šala ili vrijeđanje?

Nove hit grupe na Facebooku postale su one koje prikazuju fotografije putnika iz tramvaja ili autobusa, popraćene zlobnim komentarima.

26.3.2014.
6:56
VOYO logo

Radite li nešto što pristojni građani inače ne rade, ili pak niste u najboljem izdanju, vrlo je vjerojatno da će vas netko fotografirati, a neka vas ne iznenadi ako upravo vaša fotografija osvane na društvenim stranicama, piše Dnevnik.hr. Nekome se to čini zabavno, no nekima nije.

"Šala je OK, čak i šala na tuđi račun može biti dobra, ali tanka je granica kada ona može prijeći u vrijeđanje", smatra psihologinja Sandra Tolić te dodaje kako posljedice mogu biti izrazito negativne. Ujedno, tu je riječ je o kaznenom djelu, za koje je moguća čak i kazna zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opisana objava predstavlja i kazneno djelo nedopuštene uporabe osobnih podataka i osoba koja je pogođena takvim djelom može podnijeti kaznenu prijavu policiji i državnom odvjetništvu, a isto tako podnijeti zahtjev Agenciji", upozorila je Dubravka Dolenc iz Agencije za zaštitu osobnih podataka.

Tako se oni koji se nađu na meti ovih Facebook grupa ipak mogu naknadno zaštititi, iako je to slaba utjeha za jednom narušenu privatnost. http://dnevnik.hr/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo