poslijepodnevni program / Uživajte uz tri nove serije na RTL Televiziji

Od ponedjeljka 11. kolovoza poslijepodnevni program RTL Televizije bogatiji je za tri nove serije – američku sudsku dramu „JAG“, poljsku kriminalističku „Inspektor Alex“ i najnovije sezone talijanske dramske serije „Voljeni dr. Martini“.

8.8.2014.
9:46
VOYO logo

Poslijepodne RTL Televizije bogatije za tri nove serije – JAG, Voljeni dr. Martini i Inspektor Alex!

Od sljedećeg tjedna svakim radnim danom od 13:50 sati gledatelji RTL-a će imati priliku zaviriti u svijet vojnih odvjetnika u američkom odjelu ratne mornarice u seriji „JAG“ (akronim za Judge Advocate General). Serija, u kojoj glavne uloge tumače David James Elliott (Harmon „Harm“ Rabb), Tracy Needham (Meg Austin), Catherine Bell (Sarah „Mac“ MacKenzie), Patrick Labyorteaux (Bud J. Roberts Jr.) i John M. Jackson (Albert Jethro „AJ“ Chegwidden), prvi put je prikazana na NBC-u još 1995. te je u svojih 10 sezona iznikla u kultnu sudsku dramu iz koje je proizašla nekolicina spin-offova, kao što je i popularni NCIS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Originalno zamišljena kao serija koja će spojiti atraktivnosti akcije i romantike „Top Guna“  te dramu i triler „A Few Good Men“, „JAG“ je nakon jedne sezone na NBC-u zaživio na CBS-u te u svojoj četvrtoj sezoni, koju počinjemo gledati na RTL Televiziji, okupio u prosjeku više od 14 milijuna gledatelja po epizodi.

Nominiran 11 puta za nagradu Emmy, „JAG“ je odnio tri kipića na istoj prestižnoj ceremoniji te bilježi još 9 drugih nominacija na najvećim televizijskim dodjelama nagrada i pobjede na „TV Guides“ (jedna), „ASCAP“ (tri) i „Imagen Foundation“ (jedna nagrada) te je prikazana u više od 90 zemalja svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serija prati vojne odvjetnike u američkom odjelu ratne mornarice, koji se pojavljuju kao tužitelji ili branitelji u kriminalnim slučajevima koji pripadaju jurisdikciji vojnog zakona i sudstva. Fokusirajući i oslanjajući se na tradicionalnu vojnu etiku, kojom se vode američki marinci - Bog, služba, čast i država, u vremenu u kojem se prioriteti i pogledi na moral tako brzo mijenjaju, producent te profesionalni marinac s četverogodišnjim iskustvom Donald P. Bellsario osmislio je seriju koja u početku nije imala suradnju samog stvarnog odjela američke mornarice, no s vremenom je mornarica promijenila mišljenje te, kako bi serija djelovala što autentičnije, ali i zato što nekad kontroverzne i bolne teme u javnosti više nisu bila osjetljiva pitanja, odlučila pomoći produkcijskom timu sa zapisima stvarnih slučajeva, no ipak držeći se pravila - „sve dok su loši momci ulovljeni i kažnjeni“. Spomenimo također da gotovo sve epizode serije sadrže scene snimljene na brodovima ratne mornarice, što seriji dodatno daje na uvjerljivosti.

Nakon dvije epizode „JAG-a“ zaredom, gledatelji će u 15:30 sati imati priliku pogledati seriju „Inspektor Alex“, poljsku inačicu poznatog detektivskog serijala „Inspektor Rex“. Život policijskog pomoćnika, njemačkog ovčara Alexa više nikada neće biti isti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što mu je prijatelj i kolega ubijen tijekom službene dužnosti, Alex se povlači u sebe, odbija jesti i vježbati, a njegovi kolege iz postaje zabrinuti su za njegovo zdravlje. No s vremenom Alex pronalazi prijatelja i partnera u mladom komesaru Mareku Bromskom, koji mu je spasio život, te se oni zajedno vraćaju u središte zbivanja policijskog stožera. Tamo ih čekaju zanimljivi kolege poput neuredne Lucy i Richarda, oca blizanaca i nepopravljivog izjelice s kojim će se Alex hrvati za pokoji slasni sendvič, ali i nevjerojatni slučajevi u borbi protiv kriminala koji u mjestašcu Lodzi rastu svakim danom.

Merek i njegov tim svestranih policijskih dužnosnika oslanjaju se na Alexove nezamislive, gotovo ljudske sposobnosti, nadajući se da će jednog dana pravda doći i onima koji su naudili njegovom nezaboravnom prethodniku Rexu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj najnovijoj adaptaciji glavnu ulogu policijskog psa imena Alex tumači nekoliko dresiranih njemačkih ovčara koji su obuku prolazili i u poljskoj policiji, dok njegovog njegovatelja, prijatelja i kolegu Mareka Bromskog tumači poznati glumac Jakub Wesolowski. Dosad su snimljene i prikazane tri sezone serije „Inspektor Alex“, dok se s nestrpljenjem iščekuje početak snimanja 4. sezone zakazane za jesen.

Nakon RTL-ovih Vijesti u 16:45 sati gledatelje očekuju najnoviji nastavci (od sedme do devete sezone) sada već kultne talijanske doktorske serije o cijenjenom dr. Martiniju. Unoseći osvježenje humorističnim pristupom u dobro poznati okvir doktorske serije, „Voljeni doktor Martini“ prati profesionalni i privatni život uspješnog doktora Gabrielea Lelea Martinija u predgrađu Rima. Spajajući komične situacije na granici apsurda s izražajnim trenucima nježnosti, hvaljena i dugovječna serija „Voljeni doktor Martini“, čija je 9. sezona upravo završila s prikazivanjem u Italiji, uči nas kako bez panike i vedra srca prihvatiti sve što nam život nosi u susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle su tri godine od prometne nesreće u kojoj je dr. Guido izgubio život, a njegova supruga, sada udovica Maria (Margot Sikabonyi) i malena Palu vraćaju se u kuću Martinijevih kako bi nastavile sa svakodnevnim životom. Maria ubrzo prihvati posao dječjeg psihijatra u klinici svoga oca Lelea te se zaljubljuje u novinara Marca Levija (Giorgio Marchesi), oca Paluinog školskog prijatelja Jonathana. No Maria ne zna da je njezin kolega, psiholog Francesco (Michael Cadeddu) voli još od prvog dana. U međuvremenu, Lele ne miruje i silno se želi ponovno oženiti. Bianca je odabranica njegovog srca, no kako bi postala supruga dr. Martinija, prvo se mora rastati od supruga Gusa (Paolo Conticini). Leleovoj i Biancinoj vezi prijetit će i dr. Virginia (Francesca Cavallin), Leleova kolegica s posla s kojom radi na vrlo važnom lijeku koji tek mora proći kliničko ispitivanje.

Dr. Martinija od samog početka emitiranja tumači vrlo popularni talijanski kazališni i filmski glumac Giulio Scarpati. Iako se isprva mislilo da će pristati glumiti dr. Lelea i u devetoj sezoni, Scarpati je šokirao javnost svojim odlaskom iz serije. Zbog velike spremnosti da se posveti drugim projektima, Scarpati je ulogu koja ga je proslavila i izvan Italije ove godine prepustio kolegi Flaviju Parentiju. Ostale glavne uloge u seriji tumače Margot Sikabonyi, Giorgio Marchesi, Michael Cadeddu i Francesca Cavallin. U seriji glumi Milena Vukotić, velika talijanska glumica crnogorskih korijena, i to kao baka Enrica Morelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novo poslijepodne RTL Televizije uz nove serije gledatelje očekuje već od ponedjeljka, 11. kolovoza!

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo