UŽIVAJTE U SUNCU DOK GA IMA: /

Temperature danas idu do 27 Celzijevaca

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Danas će biti pretežno sunčano, poslijepodne u zapadnim područjima uz umjerenu naoblaku. Tijekom jutra ponegdje može biti kratkotrajne magle, osobito u Lici, prognoziraju meteorolozi.

22.9.2015.
9:13
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Vjetar na kopnu većinom slab, no na Jadranu puše bura, ponegdje s jakim udarima, koja ometa promet. Tijekom dana ona će oslabjeti i počet će puhati slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 18 i 23, na Jadranu od 22 do 27 Celzijevih, stoji u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske.

Promjena vremena dolazi nam sutra, barem u zapadnim krajevima. U većini zemlje bit će pretežno sunčano i toplo, no tijekom dana u zapadnim krajevima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu stići će naoblačenje s kišom. Puhat će umjereno jugo i jugozapadnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najniža temperatura između 7 i 12, na Jadranu od 15 do 20. Najviša dnevna uglavnom između 22 i 28 °C. Kiša i zahlađenje očekuje nas tako u drugom dijelu tjedna. Temperature će se spustiti, pa tako maksimalne tijekom dana ponegdje neće prelaziti 15 stupnjeva. Opširnije pogledajte na stranicama DHMZ-a.

Stanje na cestama

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jak vjetar usporava vožnju autocestom A1 između vijadukta Božići i tunela Bristovac (ograničenje brzine 60 km/h) i na A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobića.

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici i na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Osim graničnog prijelaza Bajakovo za sav promet zatvoreni su granični prijelazi sa Srbijom: Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Tovarnik, Erdut i Batina te GP Harmica sa Slovenijom.

Na graničnom prijelazu Bajakovo u prekidu je ulazak teretnih vozila, a na izlazu je kolona oko 4 km, javlja HAK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo