Čestitka za dan žena / Uzinić ženama: 'Svjestan sam da u Crkvi i društvu još nemate ono mjesto koje vam pripada'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

'Sinodalni hod Crkve uči nas slušanju, a vi, kako čitamo u dokumentu 'Raširi prostor svoga šatora', tražite da Crkva bude na vašoj strani', poručio je biskup u čestitki poslanoj svim ženamau povodu Dana žena

8.3.2023.
16:47
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

U povodu obilježavanja Dana žena 2023. prigodnom se čestitkom putem Facebooka svim ženama obratio i riječki nadbiskup Mate Uzinić.

Njegovu poruku za Dan žena 2023. prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drage prijateljice, svjestan sam da u Crkvi, a i u društvu, još uvijek nemate ono mjesto koje vam pripada. I znam da svi zajedno trebamo tražiti načine kako to promijeniti jer i Crkva i društvo trebaju biti mjesto rasta, aktivnog sudjelovanja i zdrave pripadnosti ne samo za neke, nego za sve svoje članove. Dan žena nam je stoga prilika da prepoznamo socijalne dinamike osiromašenja, nasilja, poniženja i diskriminacije s kojima se vi žene suočavate i u Crkvi i u društvu, a koje to ometaju. I da budemo uz vas i s vama u borbi s preprekama koje se pred vas postavljaju samo zato što ste žene. Sinodalni hod Crkve uči nas slušanju, a vi – kako čitamo u dokumentu 'Raširi prostor svoga šatora (Iz 54,2'“ – tražite da Crkva bude na vašoj strani. Sa željom da učimo i naučimo biti na vašoj strani, čestitam vam Dan žena i u svemu dobrom što činite želim vam Božji blagoslov! S poštovanjem i zahvalnošću, Mate", napisao je u čestitci riječki nadbiskup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo