RODITELJI-ANTIMASKERI NE ODUSTAJU / Uzeli su odvjetnike: 'Trebat će se s medicinskog stajališta utvrditi je li djetetu nužno nošenje maske'

Image
Foto: Zeljko Hladika/Pixsell

Slijedi postupanje centra i dogovor oko brige i zdravstvenog stanja djeteta

20.9.2021.
19:30
Zeljko Hladika/Pixsell
VOYO logo

Učenig osmog razreda škole u Krapinskim toplicama, nakon nekoliko dana drame, danas je ipak stavio masku i vratio se na nastavu. Njegovi su roditelji prekršajno prijavljeni jer nisu dali da njihovo dijete nosi masku.

Djelatnici Centra za socijalnu skrb danas su bili u domu učenika, ali prisutni su bili i odvjetnici. Otac je kasnije bio i na sastanku u školi, s maskom. Zadnjih nekoliko dana školu čuvaju zaštitari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedino što mogu reći je da će u daljnjem tijeku postupka biti potrebno utvrditi sa medicinskog stajališta da li je nošenje maske za dijete nužno. Daljnji koraci u zastupanju svakako će biti usmjereni da obrazovni sustav prepozna problem i ponudi rješenje jer sadašnje stanje s ovog aspekta je neodrživo s obzirom na prava djeteta na obrazovanje", rekla je predstavnica odvjetničkog ureda Dea Frua za RTL.

Učenik se danas vratio na nastavu

Za RTL Danas je govorio i ravnatelj škole Samson Štibohar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas je taj dan kada nam je konačno učenik prema pravilima ušao u školu. Ovo smo očekivali, sva ova dva tjedna. Naravno, uz poziv Centra za socijalnu skrb pri pratnji roditelja i odvjetnika, održali smo sastanak u školi na kojem smo donijeli konačni zaključak da se učenik danas mora vratiti u školu poštivajući mjere, cijeli dan je prisustvovao nastavi", rekao je ravnatelj te potvrdio da je otac dječaka poštivao pravilo o mašenju maske u školi.

Sad je ma redi CZSS

Slijedi postupanje centra i dogovor oko brige i zdravstvenog stanja djeteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova dva tjedna su bila jako izazovna za mene. Moglo je, vratili smo se na početak s kojeg smo i počeli i nažalost možda neki puta ova prevelika briga roditelja je došla da je ipak djetetu najbitnija ono što sam od početka govorio da bude na nastavi u školi", kaže Štibohar te dodaje kako je sve skupa bio test za školu i institucije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo