DAN NAKON / Užas u zagrebačkom epicentru potresa: 'Kroz pukotine u zidovima kuća doslovno se može vidjeti van'

Još jedna teška noć je i iza građana koji žive u samom epicentru potresa i okolnim mjestima

23.3.2020.
20:41
VOYO logo

Građanima i građankama u Markuševcu pomažu civilna zaštita i vatrogasci, a mnogi od njih svoju kuću moraju napustiti.

VEZANE VIJESTI

Anamaria Budek, njezini roditelji i baka noć su uz brojna podrhtavanja proveli u dnevnom boravku, a novi smještaj pronaći će kod rodbine: ''Nakon prošle noći sve te pukotine se šire i tolike su da se prst može gurnuti unutra, vidi se danju svjetlost. Mislimo da će se sve urušiti, katastrofa, preostaje nam još ta jedna prostorija koja je dobra''.

U naselju Markuševečki Popovec još je onih koji strahuju da ih čeka ista sudbina. Statičari do njih još nisu došli i što će na kraju biti sa njihovim domovima još ne znaju.
U katastrofalnom potresu mnogima je oštećena cijela kuća, sami su pokušali učvrstiti neke prostorije kako bi spriječili da se zidovi uslijed novih  podrhtavanja dodatno ne urušavaju. Neki su noć proveli u automobilu.

Kroz pukotine u zidovima nekih kuća doslovno se može vidjeti van. U svakoj prostoriji potres je ostavio gadne posljedice, a stradao je i tek uređeni stan na gornjem katu.

''Probudilo me to, taj prvi udar, pala su mi vrata i jedva sam izašao van. Kad sam ih pomaknuo, brzo sam izašao van. Kad sam se vratio vidio sam kolika je šteta, evo doslovno ruka ide kroz zid i što još reći'', kaže Karlo Krhen iz Markuševečkog Popovca.

Cijelo vrijeme na terenu su pripadnici civilne zaštite i vatrogasci okolnih dobrovoljnih vatrogasnih društava i na sve načine pokušavaju pomoći ugroženim mještanima. Stanje je katastrofalno i upozoravaju ljude da se isele jer im kuće nisu za stanovanje i nije sigurno, a neki su njihov savjet i poslušali.

U Markuševečkom Popovcu mještani nestrpljivo čekaju statičare koji će odrediti sudbinu njihovih domova

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo