tragedija bez terorističke pozadine / Užas u Grazu: pomahnitali napadač porijeklom iz BiH, oženjen i otac dvoje djece!

Klamminger je istaknuo kako tragedija nema terorističku pozadinu već je riječ o pojedinačnom slučaju

20.6.2015.
15:54
VOYO logo

Najmanje su tri osobe poginule, a 34 osobe ozlijeđene kada se mlađi muškarac terencem zaletio u mnoštvo ljudi u austrijskom Grazu. Deset ozlijeđenih osoba je u teškom stanju, javlja Der Standard.

Šef štajerske policije Josef Klamminger na izvanrednoj konferenciji za medije u subotu kazao je kako je napadač iz Graza 26-godišnji Austrijanac, porijeklom iz BiH. Napadač je oženjen i otac dvoje djece. Po zanimanju je vozač, a u trenutku nesreće nije bio pod utjecajem alkohola ili droga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je 28. svibnja prijavljen zbog obiteljskog nasilja, ali se ta informacija još istražuje. 

Image
Foto: Twitter

(Foto: Twitter)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klamminger je istaknuo kako tragedija nema terorističku pozadinu već je riječ o pojedinačnom slučaju. 

"Politički ili religijski motivi napada za sada su isključeni. Ovo je najtužniji dan za Graz. Hvala svima koji su pomagali ozlijeđenima ", poručio je gradonačelnik Nagl. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Službena brojka je troje mrtvih - poginuo je 4-godišnji dječak, te mladić i djevojka stari 24 i 28 godina. 34 je ozlijeđenih, među kojima je i troje djece, od čega je dvoje teško ozlijeđeno, ali stabilno. Šestero odraslih je u kritičnom stanju, rečeno je na konferenciji za medije. 

Prema riječima svjedoka nakon što se suludi vozač zaletio u ljude, izašao je iz automobila i gomilu napao nožem. Pomahnitali vozač u gomilu se zabio vozeći vrlo brzo, prema izjavama svjedoka išao je oko 100 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo