UVREDLJIVA PORUKA OSVANULA NA VRATIMA CRKVE U VRANJICU: / 'Dobro razmislite kome ćete dati glas, tko je pravi čisti Hrvat...'

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Netko je ostavio uvredljivu poruku na dvorišnim vratima crkve svetog Martina u Vranjicu u kojoj sugerira koga mještani trebaju izabrati u Vijeće tamošnjeg Mjesnog odbora

16.5.2021.
18:46
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Lokalne izbore u Vranjicu pored Splita obilježila je poruka neprimjerenog sadržaja ostavljena na vratima dvorišta crkve svetog Martina. Sadržaj poruke je sugerirao mještanima kako bi trebali glasati za tamošnje Vijeće Mjesnog odbora. Slobodna Dalmacija prenijela je poruku u cijelosti i bez gramatičkih ispravki.

"Poštovani župljani, došao je dan kada ćemo odlučivati o sudbini Vranjica naredne četiri godine... Dobro razmislite kome ćete dati glas, tko je vrijedan i dobar katolik, tko redovito obavlja svoje katoličke i vjerske obveze, cijeni moralna dobra i obitelj, ne opija se i provodi vrijeme u kafićima..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dobro razmislite tko je pravi čisti Hrvat'

"Dobro razmislite tko je pravi čisti Hrvat, smatramo da svi koji pripadaju onima koji su nas željeli uništiti 90ih a i poslije (komunisti, srbi...) nikako ne bi trebali uči u Mjesni odbor naročito ne na njegovo čelo! Ne želimo vam nametati odluku, ali nakaradno bi bilo da nekakva A-ntikristi strana, dođe na čelo mjesta...

Razmisli i pametno biraj", piše u poruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župnik don Ivan Matković prokomentirao je sadržaj poruke, s obzirom na to da je obješena na dvorišnim vratima crkve, ali i zato jer se nepoznati autor obratio župljanima.

"I meni su taj papir donijeli na kraju svete mise. Kada sam vidio njegov sadržaj, moram reći da je to prava sramota. To je podvala koja nema veze s ničim, niti sa mnom kao svećenikom, niti sa župljanima, budući da se taj netko u pismu pozvao na župljane. Onako primitivan duh i sadržaj pisma, sve je u tom pismu nakaradno i ne dolikuje nijednom čovjeku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sramota i strahota

"Molim vas da jasno napišete kako to nema veze sa župom, pismo je potpuno nedolično, jasno želim izreći moju ogradu i osudu, ali molim vas naglasite, ne osudu čovjeka, jer ja nisam mjerodavan suditi, samo je Bog sudac, već osuđujem formu i sadržaj pisma u potpunosti, kao svećenik, kršćanin, domoljub i sve što mi pripada kao osobi.

Kao da netko namjerno želi difamirati župnika i župljane i stvoriti neprijateljsku atmosferu u mjestu. Kad bi znao tko je to napisao, rekao bih mu da je pravi bezbožac, jer onako nešto napisati to je sramota i strahota", poručio je don Ivan Matković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijek lokalnih izbora možete pratiti OVDJE.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo