Uvodi se novo odličje - Junak Domovinskog rata

Odličje Junaka Domovinskog rata bit će iznad odličja Nikole Šubića Zrinskog i kneza Domagoja.

27.3.2012.
15:47
VOYO logo

Odličje Domovinskog rata nosit će ime Blage Zadre, poginulog zapovjednika obrane Borova naselja u Vukovaru. Najavio je to ministar obrane Ante Kotromanović koji je u tom gradu bio u posjeti zajedno s s ministrima Predragom Matićem, Rajkom Ostojićem i Veljkom Ostojićem.

Prema najavi ministra branitelja Predraga Matića odličje Junaka Domovinskog rata bit će iznad odličja Nikole Šubića Zrinskog i kneza Domagoja. Kriteriji za njegovo dobivanje bit će, kaže Matić, vrlo strogi, a bit će dodijeljen onima koji su "najzaslužniji za obranu Hrvatske".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smanjuje se broj generala i brigadira

Kotromanović je na novinarsko pitanje da prokomentira prvih sto dana svog mandata, kazao kako je napravljen preustroj Ministarstva obrane i smanjen broj djelatnika za 100 ljudi. Kazao je kako je u tijeku i reforma Glavnog stožera kojom će se smanjiti broj generala i brigadira, a iz Oružanih snaga bi ove godine trebalo otići osam generala i 20 brigadira.

Ostojić je, pak, najavio konzervaciju u Domovinskom ratu stradalog vukovarskog Vodotornja, jednog od simbola obrane Vukovara. Poručio je i kako se, kada je riječ o vukovarskoj Općoj bolnici, bez obzira na financijske probleme u njezinom poslovanju, zbog njezinog značaja u Domovinskom ratu ne može gledati isplativost njezinog poslovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo