Uštedite 40 posto i obnovite kuću

U Banskim dvorima predstavljen je Program energetske obnove obiteljskih kuća od 2014. do 2020. godine.

27.3.2014.
15:47
VOYO logo

U idućih godinu dana zajednički program Ministarstva graditeljstva i Ministarstva zaštite okoliša te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost cilja na obnovu dvije tisuće obiteljskih zgrada, najavila je ministrica Anka Mrak Taritaš.

"Program se bazira na činjenici da 40% sredstava osigurava Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ostatak sredstava ide osiguranje preko jedinice lokalne samouprave, odnosno naši građani ulaze u kreditne linije, poznati su već zeleni krediti, koje omogućavaju pojedine stambene štedionice i banke."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sredstva za provedbu programa osigurat će se iz strukturnih EU fondova. Do 80 posto sufinancirat će se obnova kuća u slabo razvijenim općinama i gradovima te na područjima posebne državne skrbi. Ministar Mihael Zmajlović očekuje velik interes građana kada Fond početkom travnja objavi novi natječaj.

"Proteklih 9 godina ulaganja su bila 65 milijuna kuna. Mi sada sa 50 milijuna kuna samo u jednoj godini potičemo energetsku obnovu obiteljskih kuća, sufinancirati energetsku obnovu. Tu se vidi intenzitet i vrlo snažna poruka ovog programa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo