RTL DOZNAJE / Nakon 10 godina Ustavni sud donio odluku o Zakonu o životnom partnerstvu. Odbačen zahtjev udruge 'U ime obitelji'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

U svojoj odluci odbacio je zahtjeve za ocjenu ustavnosti koje su 2014. podnijela tri predlagača, među kojima udruga 'U ime obitelji'

27.12.2023.
12:17
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Ustavni sud RH nakon deset godina objavio je odluku o ocjeni ustavnosti Zakona o životnom partnerstvu osoba istog spola.

U svojoj odluci odbacio je zahtjeve za ocjenu ustavnosti koje su 2014. podnijela tri predlagača i to: Petar Marija Radelj iz Zagreba, Apologetska udruga Blaženi Ivan Merz iz Zagreba i udruga U ime obitelji iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Zakon je u Hrvatskom saboru izglasan 15. srpnja 2014. godine, a donijela ga je Vlada Zorana Milanovića još 2013. godine kao odgovor na referendum o braku. Tim Zakonom su istospolnim parovima dana mnoga prava poput primjerice da je riješen problem nasljeđivanja imovine, ali nije im odobreno pravo na posvajanje djece.

Više o cijeloj odluci pročitajte na stranicama Ustavnog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve o ovoj temi pratite i u našim informativnim emisijama RTL Danas u 16:30 i 19:00 sati.

POGLEDAJTE VIDEO: O blagoslovu istospolnih parova Papa je svoje rekao, LGBT vjernicima to puno znači, a Crkva u Hrvatskoj šuti: Zašto?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo