Ustavni sud ipak neće kupiti luksuzni namještaj?

25.2.2011.
11:59
VOYO logo

Omejec ističe kako je glavni razlog zbog kojeg je "naredila stručnim službama da joj do iduće srijede prirede izvještaj o nabavi namještaja" to što se zbog prevelikog broja predmeta koji stižu na Ustavni sud unutarnji raspored mora mijenjati!

Podsjetimo, javnost se zgrozila kada je u četvrtak otkriveno kako se obnovljena zgrada Ustavnog suda namješta vitrinama koje stoje i po 70 tisuća kuna. U uređenju interijera obnovljene zgrade Ustavnog suda na Markovu trgu 4 ima još zanimljivih detalja. Primjerice, taj posao, s namještajem vrijednim pet milijuna kuna, obavlja tvrtka Capital ing, kojoj je direktor Zlatko Tomčić, bivši predsjednik Sabora. Tomčić je i suvlasnik te tvrtke, ima udio od 22 posto, a jučer nije htio reći ništa o poslu koji je njegova tvrtka dobila od jedne državne institucije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obratite se investitoru, Ustavnom sudu", rekao je Tomčić.

Opisi na 150 stranica

Tehnička dokumentacija za namještaj za Ustavni sud zauzima oko 150 stranica i riječ je o nekoliko stotina komada namještaja, a svaki je vrlo precizno opisan. Svaki naslonjač i stolica imaju detaljan opis pa se kaže da konstrukcija naslonjača mora biti drvena, naslon zaobljen, spojen s punim rukonaslonima, presvučen tekstilom najviše kategorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najskuplji tekstil za namještaj može doseći i cijenu od gotovo dvije tisuće kuna po metru. Svaki komad koji se traži popraćen je i fotografijom tog komada namještaja, i to isključivo nekoliko talijanskih proizvođača (Giorgetti, Las).

Bit će zanimljivo vidjeti je li ovakva tehnička dokumentacija u skladu sa člankom 70. Zakona o javnoj nabavi, koji propisuje da se tehničkim opisom ne smije favorizirati nikoga, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo