S 2,29 promila / Usred bijela dana pijan vozio centrom Splita pa dobio kaznu od 22.500 kuna: Što će reći sud?

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Koliku će zaista kaznu platiti ostaje za vidjeti budući da o visini te kazne odlučuje sud.

17.8.2019.
16:07
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Splićanin star 46 godina dobio je od djelatnika Prometne policije PU splitsko-dalmatinske optužni prijedlog na iznos od 22.500 kuna zato jer je vozio motorno vozilo prije stjecanja zakonskog prava na upravljanje njime.

Uz to mu je još u krvi izmjereno i 2,29 promila alkohola. "Savjesnog" vozača policija je zaustavila 8. kolovoza ove godine, oko 17.20, u Ulici kralja Zvonimira, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je ujedno i optužni prijedlog s najvećim iznosom koji su djelatnici Prometne policije napisali od stupanja na snagu izmjena i dopuna Zakon o sigurnosti prometa na cestama, koji je na snagu stupio 1. kolovoza ove godine.

Koliku će zaista kaznu platiti 46-godišnjak, ostaje za vidjeti budući da o visini te kazne odlučuje Općinski prekršajni sud u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Sud nije vezan za odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, nego za odredbe Prekršajnog zakona, pa ta kazna od 22.500 kuna, koliko po policiji zaslužuje alkoholizirani 46-godišnjak, može u tili čas pasti na pet ili 10 tisuća kuna, ili čak još niže.

Hoće li sudac "presjeći" po policijskoj prijavi ili će naći "milijun" olakotnih okolnosti, vidjet će se, ako predmet ne uđe u zastaru, koja nastupa četiri godine od trenutka počinjenja prekršaja, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo