Usprkos zabrani potpisi protiv ćirilice skupljaju se u crkvama!

Neki su istarski gradovi odbili inicijativu Stožera za obranu hrvatskog Vukovara. Osim grada Rovinja, napravio je to i Poreč, na čijem je području također zabranjeno prikupljanje potpisa.

25.11.2013.
17:01
VOYO logo

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara dobio je, kako neslužbeno saznaje Večernji list, i pismenu "odbijenicu" jer je Istra, obrazloženo im je, već dosegla visoke standarde zaštite manjinskih prava, a dvojezičnost u Istri drže civilizacijskim dostignućem.

No, unatoč zabrani lokalnih vlasti, kako piše Regional Express, aktivisti za prikupljanje potpisa za takozvani referendum o ćirilici postavili su štand u dvorištu Crkve Sv. Antona i Mornaričke crkve, a potpisi se prikupljaju svaki dan prije i nakon održanih misa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli članak možete pogledati http://www.vecernji.hr/hrvatska/rovinj-i-porec-zabranili-prikupljanje-potpisa-za-referendum-o-dvojezicnosti-904954?utm_source=Facebook&utm_medium=Status&utm_content=904954&utm_campaign=FB+page+statusi.

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo