BRAČNI PAR U DIREKTU /

Uspon i pad Pevecovih: 'Oduzeli su mi djedovinu, pradjedovinu, sve prodali, uzeli mi ime...'

'Nikakav novac nisam uzeo za sebe, niti sam oštetio državni proračun'

18.3.2019.
22:59
VOYO logo

Višnja i Zdravko Pevec dokazano nikome ništa nisu ukrali, niti su se na ikome obogatili, dapače, ostali su bez gotovo sve svoje imovine.

Ali, eto, Zdravko Pevec ovih dana mora na odsluženje kazne od 11 mjeseci zatvora, koju mu je potvrdio i časni Vrhovni sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On i supruga osuđeni su zbog zloupotrebe u gospodarskom poslovanju tj. jer su svoju tvrtku, tvrtku Pevec doveli do stečaja i naravno ostali dužni i bogu i vragu. Dakle, po toj logici sa Zdravkom Pevecom bi uzatvoru trebali sjediti i svi članovi Uprava i Nadzornih odbora Uljanika, Trećeg Maja, Kraljevice, Brodosplita, Imunološkog zavoda, Kutinske Petrokemije, Kamenskog, DTR-a, ali kako u zatvorima nema toliko mjesta, Vrhovni sud je poslao samo gospodina Peveca.

"Šokirani smo presudom. Ne mogu ni spavati ni živjeti od nepravde koja nam je nanesena. Zdravlje mi se stradalo u ovom procesu, ali nećemoodustati dok ne dokažemo svoju nevinost", poručio je Zdravko Pevec zajedno sa suprugom Višnjom na obiteljskom imanju u Srednjim Mostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pevec smatra da je kažnjen zbog poreznognadzora tijekom kojega su ustanovljene nepravilnosti isključivo između šest poduzeća unutar bivše grupe Pevec, pri čemu nije zakinuta ni jedna druga pravna osoba.

"Ja sam po prirodi skromna, ne treba mi glamura... fali mi društvo, prijatelji, nekada se i harmonika zasvira, to mi fali malo češće", kazala je shrvana Višnja Pevec, a njen suprug naglašava da će je uvijek podržavati:

"Sve ću učiniti da ona bude zadovoljna i sretna, da se vrati u život. Voli crtati, pjevati, ja ju u tome podržavam."

Također, bez obzira na sve, bez borbe se neće predavati ni ona ni on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikakav novac nisam uzeo za sebe, niti sam oštetio državni proračun. Mi smo ostvarili dobit od 422 milijuna kuna koju smo, kako je na sudu potvrdila šefica računovodstva, mogli uzeti za sebe."

Vrhovni sud potvrdio je krajem prošlog tjedna presudu Županijskogsuda u Bjelovaru prema kojoj su Zdravko i Višnja Pevec krivi za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i u siječnju 2015. godine osuđeni na zatvorske kazne. Zdravku Pevecu izrečena je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oduzeli su mi djedovinu, pradjedovinu, sve prodali, uzeli mi ime...", na svom imanju pričao je Zdravko Pevec te pokazivao gdje je 1991. krenuo u svoj prvi biznis...

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo